Szélelőrejelzésünk!

Szélelőrejelzésünk 2019.03.11. Hétfő
Készítette: Sütő Máté

Néhány szavas felkonferálást érdemel, hiszen ez új előrejelzés típusunk. Bízunk benne, hogy sokak számára nyújtunk majd vele segítséget, akár a programszervezés, akár más területein a mindennapoknak!

Hétfőn meglehetősen szeles időben lesz részünk. Az éjszakai órákban a kezdeti erős délies, délnyugati légmozgást felváltja az északnyugati szél, mely előreláthatólag sokfelé viharos erejű lökéseket is produkálhat. A legerősebb lökések hajnalban várhatóak, a középső országrészben és északnyugaton, itt elérheti akár a 80-90km/h-t, sőt egyes esetekben a 100km/h-t is!
A legnyugodtabb idő délnyugaton lehet napközben, ahol a hegységek is befolyásolják a szél erejét. Ezeken a területeken nem várható viharos jelleg, legfeljebb élénk, kis eséllyel egy-egy erős lökéssel.
Az ország többi részén erős szélre, olykor viharos erejű lökésekre kell készülni!

Napszakilag a légmozgás a hajnali, kora reggeli órákban lesz ereje teljében, majd napközben fokozatosan mérséklődik, de a legtöbb helyen még így is erős, olykor viharos erejű lesz, ám este fokozatosan gyengül és már csak a középső területeken és az ország északnyugati, északi részein várható erős lökés.

Az éjszakai rendkívüli szélviharról bővebben:

A szélre vonatkozó figyelmeztető előrejelzésünk:

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt