Zivataros lehet a kajak-kenu válogató!

Június 18-án veszi kezdetét a II. Felnőtt és Ifjúsági, I. Parakenu Válogatóverseny. A Szolnokon megrendezésre kerülő versenyre ismét rengeteg nevezés érkezett.
A várható időjárásról itt olvashatnak:

Kedd hajnalban 18-19 fokig hűl le a levegő és először északnyugati-nyugati, majd napközben egyre inkább a délies szél élénkülhet meg, így főleg oldal és hátszélre kell készülni.
A labilis levegő és a nappali 27-29 fok magában hordozza a záporok, zivatarok kialakulását, így főleg délutántól készülni kell rájuk. Késő estétől megszűnik jobbára a csapadék és a hőmérséklet 23-25 fokig csökken.

Csapadék
Hőmérséklet

Szerda hajnalban 19-20 fokos minimumokra kell készülni, mely napközben gyors emelkedésbe kezd és 26-28 fokkal tetőzik. A délies szél mérsékelt marad, időnként élénkülhet meg. Késő délelőttől kezdve egészen estig lehet számítani záporok, zivatarok kialakulására, kis eséllyel hevesebb zivatar is kialakulhat.

Csapadék
Hőmérséklet

Éjszaka átmeneti szünet után ismét egy csapadékzóna haladhat át a térség fölött, záporeső, zivatar formájában.
Csütörtök reggel a minimumok 20 fok körül várhatóak, változóan felhős égbolt mellett. Napközben 27 fok köré melegszik az idő és délutántól ismét lehet záporok, zivatarok kialakulására készülni. A délies szél mérsékelt marad, olykor megélénkülhet.

Csapadék
Hőmérséklet

Zivatarok kísérőjelenségei:
Felhőszakadás(20-40mm)
Jég(1-2cm)
Viharos szél(60-80km/h)
Villámlás

Mindenkinek sikeres versenyzést kívánunk!

Térképek:

https://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/modellek/ECMWF/

Ez is érdekelhet!  Hidegfront vet véget az áprilisi nyárias időnek