A Balaton időjárása részletesen péntektől Nemzeti Ünnepünkig!

Pénteken a Balaton térségében már délelőtt is előfordulhatnak záporok. A nap további részében sem kell zavartalan napsütésre számítani, hiszen akár ismétlődő jelleggel lehet készülni záporok és zivatarok kialakulására, melyeket nagy mennyiségű csapadék, kis méretű jég és erős szél kísérhet. Sajnos a hőmérsékletek is inkább kiránduló, mintsem strandoló értékeket érnek el, hiszen a tó környékén 23-25 fokra lehet számítani. Az északnyugati szél megélénkül, majd estére veszít erejéből, a csapadék megszűnik és 17-20 fokig csökken a hőmérséklet.
A tó vize: 20 fok

Szombaton hajnalra a levegő a tó közvetlen környezetében 16-19 fokig hűl, távolodva ennél alacsonyabb értékekre is lehet készülni. Napközben közepesen felhős idő várható, de már több napsütéssel és a hőmérséklet is emelkedni kezd az előző napokhoz viszonyítva. 27-28 fokos maximumokra kell készülni, délután megélénkülő délnyugati széllel.
A strandolóknak az időjárás már kedvezőbb lehet, ám a tó vize csupán 21 fok körüli lesz

Vasárnap hajnalban 20 fok körüli minimumokra kell készülni, majd délelőtt gyors melegedésre, és napközben a szinte zavartalanul napos időben 29-31 fok között várhatóak a maximumok. A délies szél megélénkül, csapadék nem várható.
Estére mérséklődik a légmozgás és 23-26 fokig hűl az idő.
A tó vize: 22 fok

Hétfő reggel 19-21 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk a tó körül és a gyengén felhős időben gyorsan melegszik majd, délutánra 31-32 fok várható. Csapadék nem lesz, a délies szél megélénkülhet délután. Igazi strandidő várható.
A tó vize: 22 fok

Kedden, Nemzeti Ünnepünkön enyhe reggelre kell készülni, 21-23 fok, és napközben igazi strandidőre, hiszen 31-33 fokos maximumok várhatóak és szikrázó napsütés, ugyanakkor erős lesz az UV-B sugárzás. A délies szél megélénkül.
A tó vize: 23 fok

Estére, illetve a tűzijáték idejére a szél mérséklődik, eláll és továbbra is nyugodt, csapadékmentes idő várható, 23-25 fok körüli értékekkel, mely igazán kedvező a tűzijátékot nézők számára!
Hajnalban, reggelre északnyugat felől viharos széllel hidegfront érkezik.

Borító: https://csodalatosbalaton.hu/hirek/balaton/balatoni-tuzijatekok-2019-augusztus-20-an/