VASÁRNAP IS REKORDKÖZELI MELEG- északkeleten is kitisztul a levegő!

Lényeges változásra nem számíthatunk az alapvető légköri cirkulációs viszonyok tekintetében, azaz marad a határozott nyugat-keleti, vagyis zonális áramlás, mellyel továbbra is igen enyhe, óceáni eredetű légtömegek érkeznek felénk.
Az észak-európai ciklonrendszerhez kapcsolódó peremhullám ér el minket éjszaka egy gyenge hidegfront képében, viszont ez csak a nevében hidegfront, hiszen lehűlést nem okoz, sőt északkeletre a feltámadó nyugati szél miatt a mainál lényegesen enyhébb időt hoz a ködfoltok eltűnése révén.

Vasárnapra virradóan nem kell fagyra készülni, a frontfelhőzet pedig szakadozott jellegűnek mutatkozik, melyből elszórt záporok fordulhatnak csupán elő. Jelentős csapadék sehol sem hullik. A kisebb változás még annyi lesz, hogy a délnyugati irányú szél, északnyugati, nyugati komponensre vált. Főleg az északkelet-magyarországi megyékben kell napközben erős széllökésekre készülni, máshol csak élénk, Délnyugat-Magyarországon mérsékeltebb légmozgás várható.
A több órás napsütés mellett pedig +11, +18 fok közé melegszik a levegő, vagyis  a 2019. február 2-án Főnyed állomásán mért +18.1 fokos napi maximumhőmérsékleti rekord meg is dőlhet.

Háttérkép: Mészáros Dóry- MetKép-> A ti csoportotok

Borítókép: Macsuga HenriettaMetKép-> A ti csoportotok

Ez is érdekelhet!  Pénteken is folytatódik a hűvös, változékony idő