Milyen idő várható ma?

Reggel a Tiszántúl jelentős részén borult, erősen felhős időre ébredhetünk. Borsod megyében, valamint a Nyírségben gyenge eső, rövid időre előfordulhat. Az ország többi részén közepesen, nyugaton gyengén felhős idő várható.

Az északi országrészben gyenge fagy előfordulhat, főként az erre érzékeny helyeken- Nógrád, Borsod megye szélvédett tájain, valamint magasabban fekvő hegyeink körzetében és a Zala, Somogy megyékben, ahol az előző nap havazás is volt.

Az északnyugati szelet reggel Győr-Szeged között képzeletben meghúzott tengelyen élénk, erős lökések kísérhetik. Bakony- Vértes- Pilis térségében akár egy-egy viharos erejű lökés is előfordulhat. Az ország más pontjain gyenge, vagy mérsékelt erejű lesz csak.

Napközben a felhők felszakadoznak, a szélirány az addigi északnyugati helyett délire fordul, de a Kisalföld kivételével mindenütt sokat veszít az erejéből. Összeáramlás, úgynevezett konvergens vonal várható Hajdú- Szabolcs- Borsod megye területén, ami mentén gyenge záporok átmenetileg előfordulhatnak.

A hőmérsékletek délutánra 9 fokig emelkednek a déli országrészben, valamint a Kisalföld Bakonnyal határos vidékein. Hűvösebb régió továbbra is Nógrád megyében, valamint a Zempléni- hegység körzetében lehet 5 fok körüli hőmérsékletekkel.

Estére nyugat felől újra beborul az ég, késő éjszakára megérkezik a csapadék is, mely kezdetben eső, majd havas eső lehet.

László Lidi- Metkép->A ti csoportotok!

Készítette: Erdős László; Jusits Gergely

Borítókép: Czakó Balázs Fotográfia- Metkép->A ti csoportotok!