Milyen idő várható ma?

Előrejelzés 2020.03.03-ra, keddre.

Reggel az ország északi felén számíthatunk kiterjedt csapadékra, a Nagykanizsa- Kalocsa- Szeged- Debrecen képzeletben meghúzott vonalától délre erősen, közepesen felhős ég mellett szórványos csapadékkal.

A hőmérsékletek délen, ahol a nap is kisüt 12-13fok közelébe emelkedtek, de északon 10fok alatti, sőt északkeleten 5fok közeli értékeket mérhetünk csak.

A déli szél élénk lesz a Bakonyban és Tiszántúlon, másutt inkább csak mérsékelt lökésekkel számolhatunk.

Délre a csapadék észak felé tolódik, de ezzel együtt egy konvergens vonal összeállása valószínű Pécs- Szekszárd- Kecskemét- Tisza-tó vonalában. Konvektív hatások pedig a Duna-Tisza közén, valamint a Tisza vonalában kellően adottak lesznek arra, hogy egy egy intenzívebb zápor zivatarrá fejlődjön az alább megjelölt térségekben.

Heves eseményekre nem kell számítani, de úgynevezett multicellás események mentén, rövid idő alatt akár 20millimétert meghaladó eső, esetleg apró szemű jég várható. Nyugati határszélen intenzívebb záporokat szintén kísérheti maximum borsó méretű jég.

A hőmérsékletek a Viharsarok térségében 18fokig emelkedhetnek, leghidegebb várhatóan a Kisalföld tartósan esős részein fordulhat elő. A déli szelet élénk, erős lökések kísérhetik a Tiszántúlon. Ezzel szemben a Kisalföldön, valamint a Bakony térségében az élénk északnyugati szelet kísérhetik akár erős lökések.

Estére a csapadékos időjárás szelidül, de meg nem szűnik, a Kisalföldön 6 fok, míg az ország déli részén 10fok körüli borongós, esős idő valószínű.

Készítette: Erdős László

Borítókép: Czifra István- Metkép->A ti csoportotok!

“Milyen idő várható ma?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Segítsd Youtube munkánkat feliratkozással:

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.