Milyen idő várható ma?

Előrejelzés 2020.03.04-re:

A reggeli órákban az előrejelzetthez képest kb 1 fokkal melegebb van az egész országban. Az ország északi és keleti felében az eső továbbra is kitart, egész napos vendégünk lehet. Az északnyugati szél a Bakony térségében élénk, néha egy egy erős lökés kíséretében. A Nyírség és Bodrogköz területein a mérsékelt északi szelet néha élénk lökések kísérik.

Napközben a csapadék továbbra sem szűnik, bár átmenetileg a Tiszántúl északi részén rövid csapadékszünet várható. Délelőttre a szél jelentősen mérséklődik, csak elvétve forsulhat elő egy élénk lökés és déli irányra fordul a Dunántúlon.

Délutánra a hőmérsékletek a napos idővel emelkedésnek indulnak. A Kisalföldön és Nyugat- Dunántúlon 10fok feletti értékeket is mérhetünk, de a tartósan esős keleti határszélen 10fok alatt marad a hőmérséklet. A Tisza vonalában gyenge összeáramlás nem zárható ki, ott az esőfelhők mellett gyenge gomolyképződésből beágyazott záporok mellett néha intenzívebben is eshet.

Estére a csapadék jelentősen enyhül a keleti országrészben is, de teljesen csak éjjel várható, hogy megszűnik. A szél szinte mindenütt délnyugatira, délire fordul, a Kisalföldön akár meg is élénkülhet. Kevés felhőre számíthatunk, a hőmérsékletek gyorsan süllyedni kezdenek, reggelre néhol gyenge talajmenti fagy sem kizárt.

Készítette: Erdős László
Borítókép: Körte ÉvaMetKép->A ti csoportotok!

“Milyen idő várható ma?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Segítsd Youtube munkánkat feliratkozással:

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.