Több centi hó is hullhat néhol!(térkép)

Holnap hajnalban nyugat felől egy újabb ciklon felhőzete ér el minket jelentős csapadékot hozva magával. A csapadék jobbára eső formájában hullik majd, országszerte jelentős mennyiségben (~5-20mm).

A várható csapadékmennyiség szombat éjfélig (GFS)
https://www.wxcharts.com/?panel=default&model=gfs,gfs,gfs,gfs&region=slovakia&chart=accprecip,850temp,wind10mkph,2mtemp&run=00&step=069&plottype=10&lat=46.993&lon=23.528&skewtstep=0

Néhol azonban havazhat, erre elsősorban 500m fölött van esély és főként északon. A Bakony magasabb pontjain havas eső valószínű, de átmenetileg a délelőtti órákban 1-3cm hóréteg is kialakulhat majd. A Pilisben is számítani lehet havazásra, a magasabb pontokon meg is maradhat néhány centi (1-5). Talán a Börzsöny néz ki jelenleg a leghavasabbnak, ott egész nap fagypont körül, esetleg alatt alakul a hőmérséklet, így várhatóan 3-7cm hó is eshet. Kis eséllyel ezt is meghaladhatja. A Mátra és a Bükk csúcsain is lehet számítani néhány centi megmaradó hóra, a Kékesen 3-5cm, a Bükkben 2-4cm várható. Sajnos a hőmérsékletek miatt a legtöbb helyen olvadni fog, illetve nehéz, tapadó hóra lehet számítani.
A lehulló hó nem lesz tartós, a hétvégén mindenhol elolvad!

Borító:Mihalkó István