Milyen idő várható a Nemzetközi Nőnapon?!

Ha nőnap, akkor virágcsokrok, törődés, finom desszertek, és elegánsabb öltözet, de vajon nem teszi tönkre az üönnepet az időjárás?
Valószínűleg tönkretenni nem fogja, de a helyzet sajnos nem ennyire fekete-fehér, ugyani a ma tapasztalt megosztottság holnap is megmarad, még ha nem is ennyire markáns jelleget öltve. Ahogyan ma, úgy holnap is a több napsütést a nyugati országrészben tapasztalhatják, míg a Tiszántúlon marad a borongós idő, időnként gyenge esővel, záporesővel.
Ami tovább árnyalja a képet, hogy a Gyöngyös-Kiskunhalas vonal széles (70-80km-es) sávjától eltekintve mindenhol megélénkül a szél, a keleti tájakon északkeleti szél lesz, míg a nyugati régiókban északnyugati. Szerencsére a légmozgás délután már csillapodik, így aki nem reggel indul el, biztosan nem teszi tönkre a csokrot a szél.

Az ARPEGE előrejelző modell álltal várt legerősebb széllökések vasárnap délre. Az érkező légtömeget alaposan megakasztja a Tátra vonulata, ennek köszönhetően nem fog fújni a szél egy széles sávban.
Forrás: WXCHARTS.com

Hideg lesz a reggel az ország nagy részén, 2-5 fok között alakulhat a hőmérséklet, csupán északkeleten lehet ennél némileg melegebb, ott 6-7 fok várható.
Napközben is érezhető lesz ez a különbség, nyugaton 8-10 fok várható, a Tiszántúlon pedig jellemzően 10 fok körüli, esetleg azt meghaladó csúcshőmérsékletek lesznek a jellemzőek.

Összességében elmondható, hogy bár a reggel sokfelé kellemetlen időt tartogat, délutánra sokat emelkedik a hőmérséklet, a szél is alábbhagy, és az addig csapadékosabb területeken is csökken az esélye az esőnek, zápornak.

Borítókép: Tóth Zserald, MetKép