Holnap a 25 fokot közelítjük délen, délnyugaton, ismét a melegrekord közelében!

Már a mai napon igen magasra emelkedett a hőmérséklet, köszönhetően annak, hogy az átvonuló melegfront mögött szubtrópusi eredetű légtömegek sodródnak a medencébe. Emellett a délnyugati megyékben az ún. főn szél is éreztette hatását, aminek következtében néhol 22-23 fok köré emelkedett a hőmérő higanyszála.

Csütörtökön a tőlünk északra örvénylő ciklonrendszer, továbbá a délnyugatról Európa középső tájai felé betüremkedő magassági gerinc, közös, délnyugati áramlási mezeje határozza meg a légköri alaphelyzetet. Sok napsütésre, kevés magas- északon középmagas szintű felhőzet megjelenésére van kilátás.  A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz, így továbbra is előfordulhat az a bizonyos főn hatás, melynek eredményeképp az arra érzékeny területeken 22-24, esetleg 25 fok köré szökhetnek a maximumok.


Pénteken hidegfront érkezik, északnyugatira forduló széllel, záporokkal, és több fokos hőmérséklet csökkenéssel.
A sok felhő ellenére még a front előterében az Alföldön 20 fok közelébe melegedhet az idő, majd a front mögött gyors hőmérséklet csökkenés várható.

A hétvégén kirándulóidőre készülhetünk, viszont a hőmérsékletek az ilyenkor szokásos köré esnek vissza, ami nagyjából 10-12 fok körüli csúcsokat jelent. Emellett visszatérnek a gyenge, éjszakai fagyok több helyre a szél mérséklődése és a derűs égbolt hatására.

Fotó: Körte Éva- MetKép-> A ti csoportotok



Összefoglalót készítette: Pap Áron -meteorológus-

Ez is érdekelhet!  Ciklon okoz többfelé borús, csapadékos időt

“Holnap a 25 fokot közelítjük délen, délnyugaton, ismét a melegrekord közelében!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Segítsd Youtube munkánkat feliratkozással:

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.