Rendkívüli hír! a WHO világjárvánnyá nyilvánította a COVID-19 vírust!

Világjárvány (pandémia) szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés – jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben.

    “A WHO éjjel-nappal értékeli a járványt. Mély aggodalommal tölt el minket a vírus súlyosságának és terjedésének, illetve a tétlenségnek a riasztó szintje. Ezért úgy értékeltük, hogy pandémiaként jellemezhető a Covid-19” – közölte sajtótájékoztatóján Tedrosz Adamon Gebrejeszusz.


    Mint mondta, a Kínán kívül észlelt fertőzések száma 13-szorosára emelkedett az utóbbi két hétben.
“Mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk, és higgadtan a megfelelő dolgot kell tennünk” – mutatott rá, hozzátéve, nem tudja kellőképpen hangsúlyozni, hogy minden ország megváltoztathatja a járvány terjedésének menetét.
(MTI)

Hogy mit jelent ez számunkra, vagy a kormányok számára?
Szerencsére nem kell semmi új eljárás bevezetésétől tartanunk, a kormányzatok is folytathatják amit elkezdtek, a felkészülést a járványra.
-Véglegesíteni kell a vészhelyzeti terveket
-Tájékoztatni a lakosságot, és felhívni a figyelmüket, hogyan mérsékelhetik a fertőzésveszélyt
-Fel kell készíteni az egészségügyi intézményeket a várhatóan magas számú fertőzött fogadására
-Figyeljünk egymásra, és vigyázzunk egymásra, volt az utolsó kérése Tedrosz Adamon Gebrejeszusznak, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójának.

Mi is azt tudjuk tanácsolni, hogy a fertőzöttek számának emelkedésével együtt próbáljunk minnél kevesebbet tömegben tartózkodni, annyiszor mossunk kezet, amennyiszer lehetséges, és alaposan, amennyiben lehetséges, kerüljük a kézfogást, hiszen ez a vírusok átadásának egyik legjobb módja.
COVID-19 vírusfertőzés gyanúja esetén NE keressék fel a háziorvost, hanem telefonáljanak, ezen számok bármelyikére:  06 80 277 455 vagy 06 80 277 456 

További, hiteles információk: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus