Milyen idő várható ma?

Előrejelzés 2020.03.12-re

A reggel előrejelzetthez képest az ország keleti felén, valamint Zala és Vas megyékben hidegebb van. Ott 5 fok körüli értékek vannak, Zala megye bizonyos részein ettől hidegebb is előfordul. A délnyugati szél gyenge az ország minden pontján. A Dunántúl nagy részén napos, vagy gyengén felhős az idő, több felhő jelenleg Borsod és Szabolcs megyékben jellemző.

Napközben gyors emelkedésbe kezdenek a hőmérsékletek. A Duna- Tisza közén lehet számítani a legmelegebbre. Ott 23 fok, vagy kicsivel felé emelkednek a hőmérők higanyszálai. A délnyugati szél Kecskemét-Sárospatak képzelettben meghúzott vonalán megélénkül, másutt inkább csak gyenge, valamint mérsékelt szél várható. A mai nap az ország közepén a hőmérsékletek átlépik a 20 fokot, leghidegebb az ukrán határszélen lehet 14-16 fokkal.

Estére nyugat felől felhősödés kezdődik. Ez valamelyest gátolja a kisugárzást, enyhe lesz az éjszaka eleje. Várhatóan 10 fok alá kezdetben nem süllyednek a hőmérsékletek. A felhőkkel késő éjjel, valamint hajnalban csapadék is érkezik. Részletesebben délután írunk az eseményekről.

Készítette: Erdős László

Kiemelt kép: Góbi István- Metkép->A ti csoportotok!