Milyen idő várható ma?

Előrejelzés 2020.03.17-re, keddre

Reggel az ország több pontján számolhatunk fagyokkal. Elsősorban a nagyobb “hőszigeteken” várható 0 fok közeli, vagy feletti hőmérséklet (Budapest, Szeged, Pécs, Győr), másutt fagyni fog. Kiterjedt, komolyabb fagyok az Északi- középhegység tájain, az Alföld nagy részén, valamint Zala térségében és a Dunántúli- középhegységnél várhatóak. Reggel a Tiszántúl északi tájain a párafoltokat kisebb kiterjedésű ködfoltok kísérhetik, valamint sekély köd. Felhő alig lesz felettünk, napkeltét zavartalanul élvezhetjük a párás tájak kivételével. Szinte az egész országban szélcsend, vagy gyenge szellő lengedez, változó iránnyal.

Kedd reggel

A hőmérsékletek napközben gyors emelkedésbe kezdenek. Az északkeleti tájakon 10-12 fok körül alakul a legalacsonyabb nappali maximum, míg Nagykanizsa-Barcs térségében akár 17 fok közelébe is emelkedhetnek a maximumok. A déli óráktól előbb a fátyolfelhők, majd a középszintű felhők is uralni fogják a nyugati égboltot. Az Alpokalján, Kisalföldön akár jelentéktelen eső is hullhat. A szél továbbra is gyenge marad, de északi iránya lesz a jellemző az estére.

Kedd délután

Estére a Dunántúlon a felhős idő marad a főszereplő. Ezzel a hőmérsékletek várhatóan már ott fagypont felett várhatóak másnapra. Késő éjszakára ezeken a helyeken 7 fok körüli hőmérsékletek várhatóak, míg a keleti tájakon 0-3 fok körüli hajnalra számíthatunk.

Készítette: Erdős László

Borítókép: Góbi István- Metkép->A ti csoportotok!