Libanonban idén is ölik a gólyákat?!

A COVID-19 járvány szinte teljesen leköti mindenki figyelmét, azonban épp 1 éve írtunk a Libanon felett lelőtt gólyák tömegéről, így jött a kérdés, idén is sok, a magyar nép számára kedves madár esik áldozatul a puskacsöveknek?
Sajnos egyre fogyatkoznak vonuló madaraink, a molnárfecske például néhány éven belül kipusztulhat hazánk területén, ha nem teszünk értük, vagy legalább a fészkeiket nem verjük le költési szezonban.
Az, hogy a gólyák állománya is fogyatkozik, szintén rossz jel a faj fennmaradása szempontjából, pedig igazi túlélők, rengeteg mindenhez alkalmazkodnak, de a puskával öldöklő emberekkel sokat nem tehetnek.
Örömhírünk van, úgy tűnik, idén baj nélkül jutott át a gólyák többsége, nagyjából 10.000 madár, és folytatja útját észak felé.

9 nappal ezelőtt vették fel ezt a videót:

Storks on the wing

09 march 2020 was a great day for Storks Migration, more than 10000 bird passed through the Lebanese Sky "Safe hopefully".The first flock in this video was incredible, more than 200 went over my head, not more than 10 m high, i could feel the wind and hear the wings movements.Enjoy it.

Közzétette: Lebanon Birdwatching Tours – 2020. március 10., kedd

Reméljük, hogy sokkal jobb évet zárnak, mint tavaly.

Tavalyi cikkünk a témában:

Borítókép: wikipédia