Egyre többfelé havazik az országban!

Egyre többfelé havazik az országban! A hegyek kifehéredhetnek!

Megérkezett hozzánk a már napok óta beharangozott markáns lehűlés. Sokfelé erős északi, északnyugati szelet okoz jelenleg is és a nap további részében sem lesz ez másképp, leszámítva egy összeáramlási vonalat a Duna-Tisza közének keleti részén. Ott a szél jóval gyengébb lesz és akár záporok, minimális eséllyel zivatarok is előfordulhatnak, vegyes csapadék is hullhat belőlük. Részletesen:

A levegő jelentős lehűlése a csapadékfajtákban is érezteti hatását. A magasabb pontokon jelenleg is fagypont alatt alakulnak az értékek, de máshol is kellemetlen, az évszakhoz képest alacsony hőmérsékletek uralkodnak.

https://www.met.hu/idojaras/aktualis_idojaras/

A Dunántúlon kollégánk jelezte, hogy a Bakonyban is többször hullott gyengén hó, de a térségben alföldi régiókban is észlelték a szilárd csapadék előfordulását: havas esőt és havat. Továbbá északon, északkeleten is néhol szállingózik a hó, gyengén havazik.

Jelenidőkép

https://www.met.hu/idojaras/aktualis_idojaras/

Radarkép:

https://www.met.hu/idojaras/aktualis_idojaras/

Az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn is néha gyenge havazás veszi kezdetét, ahogy az a kamerán jól látszik.

https://kekesteto.hu/webkamera/

A nap további részében az északi országrészben, a hegyeinkben többfelé havazhat, eshet havas eső. A magasabb csúcsok kifehéredhetnek átmenetileg. Este a középső országrészben és délen, délnyugaton is hullhat átmenetileg havas eső, hó a csapadék megszűnése előtt!

Oszd meg másokkal is, ezzel segítve munkánkat!❤

Borító: Sütő Máté