Holnap még 25 fok, zivatarokkal, kedden havazás is lehet!

Kora nyárias időből késő télies időbe csöppenhetünk! Havazás, és zivatar is lehet!

Hétfőn a hidegbetörés előtt a hőmérséklet csúcsértéke mindenütt 20 fok felett alakul az országban. Néhol, főleg az ország déli részén 25 fokot is elérheti, sőt ezt meg is haladhatja a hőmérséklet maximum értéke. 

Forrás: OMSZ, arome modell

Holnap estétől főleg az ország északi részén ezen belül is az északnyugati részén várható csapadék.  Ezeken a területeken várható záporeső, zivatar. A zivatarok környezetében megerősödhet a szél, sőt viharos lökések sem kizártak. Az erősebb gócokat felhőszakadás szerű intenzítás, akár nagy mennyiségű csapadék kísérheti ( rövid idő alatt 10mm-nél nagyobb mennyiség). Az alábbi térképen k látszik hogy igen kiterjedt csapadékmező várható.

Záporos, zivataros csapadékmező
Forrás: Zamg

A hidegfront fokozatosan áthalad országunk felett, mely többfelé okoz, több-kevesebb csapadékot: főként eső, záporeső várható azonban hegyekben, illetve akár síkvidéken is van esély átmeneti havas esőre, kis eséllyel havazásra. Kedd délelőttre a csapadékmező elhagyja országunkat. Igen hideg levegő áramlik be hazánk fölé, hétfőhöz képest 15 fokkal hidegebb maximum várható kedden. A hőérzeten pedig még jelentősen ronthat a hideg északi szél.
Kedd délután főleg a Tisza vonalában várható csapadék, mely inkább záporos jellegű lesz, ám előfordulhat folyékony illetve szilárd halmazállapotú csapadékforma is. Az um modell kedd délutánra várható csapadék előrejelzési térképén ez jól látszik:

Akár havazhat is
Forrás: meteo.pl

Ezután szerdán igen hideg reggelre ébredhetünk. A fagyzugos helyeken akár -10 fok alatti minimum sem kizárt, de országszerte fagyra kell készülni.

Rövidtávú előrejelzésünket itt, hosszútávú előrejelzésünket pedig itt találja!

1 hozzászólás

  1. Segítsd Youtube munkánkat feliratkozással:

Comments are closed.