Alföldi viharvadászatunk képekben, videóban!❤

Alföldi viharvadászatunk képekben, videóban!❤ Hétfői út.

A hétfő délután egy hidegcseppnek köszönhetően az ország jelentős részén, pláne az idei tavaszhoz képest, biztatóan nézett ki, így kapva az alkalmon minden fantáziát és tudást összeszedve viharvadászatot terveztünk.
Az utazó és dokumentáló csapat tagjai én, azaz Máté és menyasszonyom, Szerena, a háttérben azonban az egész csapat segítette utunkat, ami igen kacifántos volt.

Az otthoni zápor az indulásunkat leporolta. Jó kedvvel és ekkor még merő optimizmussal vágtunk neki a magyar sztyeppének, és célba vettük Martfű térségét.
Útközben kb. 10 nem túl jelentős zápor mellett kocogtunk el, és reméltük jó helyre megyünk, hiszen a modellek alapján ez nézett ki a legpazarabbnak a térségben.
Útközben a Dunántúlon kialakult hibrid szupercella, kontra a mi harmatgyenge záporaink…nos nem tűnt valami fair play-nek, de még mindig bizakodtunk.
Majd letelepedtünk egy borsóföld mellett, vártuk a csodát és csipegettünk a friss zöldségből, mert miért ne 50hektáron?!:D

Egy jókora zápor alakult ki délre és akció hiányában nekivágtunk lefotózni. Nem életünk vihara volt, de legalább egy kis színt vitt az életünkbe.

Majd egy újabb konvergens vonal kezdett kiépülni északabbra, sajnos az irány előzetesen is jóval keletebbit jelzett, mint a várt, de azért Öcsödig utánamentünk. Egy apró peremfelhő és pár csapadéksáv volt a menü.

Itt azért egy új barátra is leltünk a rövid megálló alatt, akit nem tudtuk, hogy hívnak, de a buksira hallgatott. Miután minden élelmiszerünket odaadta hű segítőm, továbbálltunk.

Következő megálló Szarvas volt, bár sokkal inkább tanulmányi kirándulás jelleggel, mintsem vadászni. Sétáltunk egyet, az eső végig zuhogott és élveztük az élénk zöld színeket.

A várt konvergens vonal sajnos 60km-re keletebbre tolódott, ami nem érte meg az utat, ám utolsó reményként egy este kialakuló újabb zivataros vonalban bízva elindultunk nyugatra, azaz haza. Útközben szivárvány tette színessé az eget.

Hazaérve egy rövid szieszta után valóban megjelent a műholdon és a radaron is az új vonal. Miután konstatáltuk, hogy ennél kedvezőbb ponton nem is lehetnénk, vártunk. Egy igazán látványos, naplementés, peremfelhős zivatar haladt el mellettünk tökéletesen megfotózható állapotban.

Az utunkról egy rövid, nyomokban poént tartalmazó videót is összeállítottam nektek, fogadjátok szeretettel:

Az összes kép a linkeken elérhető:

https://www.facebook.com/267158193663726/posts/1089204311459106/
https://www.facebook.com/267158193663726/posts/1089294591450078/

A kiscsapat: