Milyen időjárásra számíthatunk a mai napon?!

Részletesen:

Tegnap este ÉNY-felől egy markáns hidegfront érte el hazánk térségét, a front átvonulását záporok, néhol hevesebb zivatarok is kísérték, illetve a viharossá fokozódó szél okozott még bosszúságot.

Tegnap este a Kab-hegyi mérőállomáson 90 km/h-t meghaladó széllökés is előfordult!

És mire számíthatunk a mai napon:

Az összefüggő felhőzet, és az ahhoz kapcsolódó csapadékrendszer fokozatosan áthelyeződik súlypontjával a K-i országrész fölé mindemellett NY-felől ésmegkezdődik a felhőzet felszakadozása, majd határozott csökkenése, tehát a Dunántúlon már délelőtt kisüt a nap. Ugyanakkor a Tiszántúli területeken a kora délutáni órákig marad az erősebben felhős égbolt és itt további de egyre gyengülő intenzitású csapadékra még számítani lehet, de délutánra itt is csökkenő tendenciát mutat a felhőborítottság.

Az ÉNY-i szél nagyterületen ma erős, sőt néhol viharos is lehet a legerősebb széllökések akár az óránkénti 70 km/h-t is elérhetik, csak késő délután kezd határozottan mérséklődni a szél.

A hőmérséklet a tegnapihoz képest mint egy 10-11 fokot visszaesik ma csupán 18 és 25 fok között alakulnak a maximumok.

Röviden a következő napok időjárásáról:

Szerdától egy anticiklonális képződménynek köszönhetően ismét egyre szárazabb, naposabb időjárásra számíthatunk és napról, napra erősödik a nappali felmelegedés mértéke pénteken és szombaton újra mérhetünk az országban akár 34-35 fokot a legmelegebb percekben, de a hét közepére igen csak frissen felfrissülnek a hajnalok néhol csupán 7-8 fok várható mint reggeli minimum hőmérséklet.

Írta: Bakota Zsolt