Előrejelzés Forma-1 Stájer Nagydíj 2020.06.10-12.

Hétvégén immáron a második verseny következik ugyan azon a pályán mint előző hétvégén Red Bull Ring, de Stájer Nagydíj néven.

Pénteki napon, most száraz napos, felhős idő lehet a helyszínen.
Első szabadedzésen már 25 °C köré emelkedik  a hőmérséklet,  a második szabadedzésre már 30 °C fölé is emelkedhet a hőmérséklet, így a pálya hőmérséklete 50 °C körülire is melegedhet. Tehát lesz lehetősége azoknak a csapatoknak tesztelni akiknél túlmelegedés okozott problémákat az elmúlt hétvégén.

Szombati napra teljesen felborulhat minden, ugyanis a környéket eléri egy hidegfront aminek a hatására jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és csapadékossá válik az időjárás. Nagy valószínűséggel a harmadik szabadedzés teljesen vizes körülmények közt fog zajlani, a hőmérséklet a szabadedzés alatt 19 °C körül várható. Viszont a délutáni időmérőre csökkenhet a csapadék. A hőmérséklet a délutáni időmérőre 20 °C köré emelkedik. Igencsak megkavarhatja a vasárnapi rajtrácsot a szombati csapadékos időjárás.

Vasárnapra javulhatnak a körülmények, napos felhős időszakok váltogatják majd egymást. Viszont nehéz dolguk lesz a pilótáknak, előfordulhat tapadás probléma egy két csapatnál, ugyanis a szombati csapadék teljesen lemoshatja az addig felgumizódott réteget az ideális ívekről. Vasárnap délutánra 20 °C köré emelkedik a hőmérséklet a futam alá, így az aszfalt nagyjából 30 °C körüli lesz. De hirtelen változhatnak a hőmérsékleti viszonyok ha felhőzet sodródik a pálya fölé, és eltakarja a napot.

  1. Szabadedzés: 11:00 – 12:30
  2. Szabadedzés: 15:00 – 16:30
  3. Szabadedzés: 12:00 – 13:00
  4. Időmérő: 15:00 – 16:00
  5. Futam: 15:10

Készítette: Tarkó Péter