Magyar áldozata is van egy Ausztriai sziklaomlásnak

Ausztria egyik legnagyobb, és nagy népszerűségnek örvendő szurdokvölgyében, a Medve-szurdokban történt halálos baleset szerda délután.

Épp egy túristacsoport haladt a mesterséges ösvényen, amikor mintegy 50 méter magasan lévő szikla leszakadt, és magával sodort két nőt. A baleset a Medve-szurdokban történt, a 21 éves Grazi nőt (a baleset másik áldozata) közvetlenül találta egy a lehulló szikla, míg a magyar áldozatot elsodorta, az ő holttestét a vízesés alól mentették ki.

Halálos baleset történt a Medve-szurdokban
Forrás: Wikipedia.com

A mentést nagyban nehezítette, hogy a környék nehezen megközelíthető, a mentésben résztvevőknek vagy egy meredek sziklafalon kellett leereszkedniük, vagy a patakon, legalább 1 órát evezve lehet eljutni a helyszinre. A mentésben a rendőrség és a szövetségi hadsereg négy helikoptere is részt vett, a hegyi mentők munkáját pedig az alpesi rendőrség, a vöröskereszt és a tűzoltóság is segítette. Egy felső-stájerországi speciális mentőcsoport működött közre abban, hogy a mentők a jéghideg vízből kiemeljék az egyik szerencsétlenül járt nő holttestét.

A területet egy időre lezárták.

Forrás: MTI