Hogyan alakul az időjárás a 35. Magyar Nagydíj hétvégéjén?!🌦️🌤️🌡️

Bár most a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel zártkapuk mögött de megrendezésre kerül idei 2020- as Forma1- es világbajnokság 3. futama a 35. Magyar Nagydíj, a helyszínen közel 3000 ember dolgozik majd a sajtó, média, csapatok, és a pályamunkások.

És hogy mégis milyen időjárási viszonyok uralkodnak majd a 3 napos rendezvény alatt, meg- e kell esővel vagy éppen hőséggel birkózniuk a helyszínen tartózkodóknak?!

Erről olvashat részletesen az időjárási előrejelző cikkünkben👇👇

2020.07.17. Péntek délelőtt:

A hétvége programját mint azt már, megszokott menetrend alapján tudhatjuk az első szabadedzéssel kezdjük.

Pénteken a délelőtt folyamán még jobbára, erősebben felhős lesz az égbolt ugyanis egy kiterjedtebb csapadékzóna, vonul végig az ország területén mely fokozatosan K-i irányba mozog majd tovább, így összességében kialakulhat még eső illetve zápor az ÉNY-i szél is élénk lesz a hőmérséklet 17-18°C körül alakul.

Délutáni órákra a megrendezésre kerülő 2.szabadedzés idejére, már megkezdődik NY, ÉNY- felől a felhőzet felszakadozása, csökkenése és a tartós csapadékot, a gyorsan vonuló felhőzetből adódó záporok váltják majd fel, akár rövidebb napos periódusok is lehetnek.
Viszont az ÉNY-i szél tovább erősödik a legerősebb széllökések az óránkénti 40-50 km/h-t is elérhetik.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 21°C környékén alakul, de hő és komfort érzetünkön jelentősen ronthatnak az éppen aktuális szélviszonyok.

2020.07.18. Szombat délelőtt:

Nyugaton és a középső országrészben szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőtakaró összességében inkább a K-i tájakon alakul ki eső, zápor. Mindazonáltal továbbra is élénk lesz a légmozgás a hőmérséklet 16-18°C körül alakul majd.

Délutánra az időmérő edzésre ahol a futam rajtsorrendje alakul ki, az intenziv gomolyfelhő képződés hatására záporok, sőt akár mennydörgéssel, villámlással kísért zivatarok is kialakulhatnak melyek következtében akár viharos lökések is kísérhetik az ÉNY-i szelet mely zivatartól eltérően is lehet akár erős.
A csúcsértékeket pedig 24-25°C körül mérjük majd.

2020.07.19. Vasárnap:

Majd a rendezvény záró napján, amikor eldől hogy ki nyeri a 35. Magyar Nagydíjat, a délelőtti órákban sok-sok napsütötte órának örülhetnek a helyszínen tartózkodók, azonban a déli óráktól elkezdenek sokasodni a gomolyfelhők az égbolton de várhatóan a futam idejére csapadék jelei csak minimális eséllyel mutatkoznak.
A szél is jelentősen veszít az erejéből többnyire gyenge, vagy mérsékelt marad.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-29 fok között alakul.

Megj: A vasárnapi napon nagyon erős UV-B sugárzás várható így azt tanácsolom akik a helyszínen tartózkodóknak majd:

  • 11 és 15 óra között kerülje a tűző nap sugarait, megóvva ezzel a bőrüket a leégés kockázatnak veszélyétől.
  • Akik pedig nem szoktatták hozzá a bőrüket a tűző naphoz azok mindenképpen abban az időszakban legyenek a szabadban amikor még nem káros az UV-B sugárzás.

Természetesen a teljes nagydíj hétvégéjét az M4- sport élőben közvetíti az alábbi időpontokban:

  1. Szabadedzés : M4- sport: 07.17.-én 09:55- től 11:35- ig.
  2. Szabadedzés : M4- sport: 07.17.- én 14:55-től 16:35-ig.
  3. Szabadedzés : M4- sport: 07.18.-án 11:55- től 13:05- ig
  4. Időmérő edzés : M4- sport: 07.18.-án 14:30-tól 16:20-ig
  5. A 35. Magyar Nagydíj futama: 07.19.-én élőben az M4- sporton 14:30- tól lesz látható, a szokásos felvezető műsorral, majd 15:10-kor kialszanak a rajtrácson az ominózus piros lámpák s kezdetét veszi a futam.

Az előrejelzést készítette: Bakota Zsolt és Tóth Zserald