3. Szabadedzés 35. Magyar Nagydíj

Készítette: Bakota Zsolt

Bar esős szabadedzésre számítottunk, mégis száraz körülmények között zajlott le a 35.Magyar Nagydíj 3. Szabadedzése.

Összefoglaló: Az első nagyjából 10-15 perc során a csapatok nem siették el a körözgetést majd beindult a pályán a forgalom sorra érkeztek a köridők.

Végül a leggyorsabb a Mercedest kormányzó finn Valteri Bottas lett őt követte csapattársa Lewis Hamilton aki csupán 42 ezreddel maradt el Bottas kör idejétől. A harmadik helyen a Racing Point versenyzője Sergio Perez lett ám lemaradása neki sem, és a negyedik helyen záró Ferrari színeiben versenyző monacói Charles Leclercneknek sem jelentős. Max Verstappen a 6.helyen zárta a gyakorlást ám ő egy szettel keményebb abroncsokon futotta meg körét így könnyen elképzelhető hogy a Red Bull-nál bizonyos tartalék meg van.

Hogy mi várható a 14:45 perckor kezdődő időmérő edzésre:

Ha száraz lesz az időjárás akkor, ki lesz veszélyes a Mercedesekre, lesz e meglepetés pole pozíció Perez vagy Leclerc személyében? És mit hoz ki a lágy abroncsokon az autóból a Red Bullos Verstappen?!

Erre a választ a 14:45 perckor kezdődő időmérő edzés kezdetét választ kapunk majd, az időmérő edzést természetesen az M4- sport élőben közvetíti.

Készítette: Bakota Zsolt és Tarkó Péter