Marad a változékonyság, holnap többfelé zivatarok, hét eleje kánikula, 30 fok!

Ma sincsen még “banánérlelő” meleg, az ország több pontján közepesen és erősen felhős égkép a jellemző, a keleti országrészben többfelé esik az eső, ott bizony nincs hiány csapadékban.

Egyes helyeken jelentős mennyiségű eső hullott az elmúlt 24 óra során. (OMSZ)

A délután folyamán valamelyest felszakadozik felettünk a felhőzet, kisüt a nap, mégha átmenetileg is, gomolyfelhő képződés mellett elszórtan lehetnek záporok, esetleg zivatarok, főként az ország északi felén. Hőmérséklet 17°C és 24°C között várható, tartósabban esős tájakon valószínű a hűvösebb.

Vasárnap több helyen készülhetünk konvektív csapadékgócok megjelenésére, akár hevesebb záporok, zivatarok formájában, a Dunántúlon erre csekély az esély jelenleg.  A hőmérséklet már emelkedő tendenciát fog mutatni, 23°C és 27°C között várható a nappali maximum hőmérséklet.

Hétfőn berobban a strandidő, sok-sok napsütés mellett már csak elszórtan lehet egy-egy zápor, esetleg zivatar. A hőmérséklet már 26°C és 30°C között fog alakulni majd a délután folyamán.

Kedden folytatódik az egyre melegebb idő, nappal 28°C és 33°C között fog alakulni a maximum hőmérséklet, legfeljebb északkeleten alakulhat ki rövid ideig tartó záporeső.

Szerdán újabb hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, lehűléssel!

Borítókép: pecsma.hu

Cikket készítette: Tóth Zserald