Következő napok: Többfelé viharok, kiadós csapadékkal!

A következő napokban hazánk időjárát nagy nedvességtartalmú levegő fogja kitölteni, péntektől egészen a hét elejéig sokfelé törhetnek ki záporok, hevesebb zivatarok a naposabb időszakok mellett.


A fáklya jól szemlélteti, hogy változatos napok elé nézünk. (Wetterzentrale.de)

Nézzük részletesebben, mi várható a következő napokban:

A mai nap folyamán hidegfront érkezik, hőmérséklet terén azonban nem történik majd jelentősebb változás, viszont következtében ma sokfelé lehetnek záporok, zivatarok, egy-egy hevesebb zivatarok kialakulása sem zárható ki, felhőszakadással, szélviharral, esetleg apróbb szemű jéggel kísérve. Az északnyugatira forduló szél feltámad az idő haladtával, hőmérséklet 25°C és 32°C között várható.

Csütörtökön valamelyest kevesebb helyen lehetnek záporok, zivatarok, kialakulásukra főként az ország déli és középső felén készülhetünk. A hőmérséklet 25°C és 30°C között várható.

Pénteken főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység területén lehetnek lehetnek frissítő jellegű záporok, zivatarok. A hőmérséklet 25°C és 31°C között várható.

Szombaton sokfelé kell akár kiadósabb csapadékra készülni, hevesebb záporok, zivatarok többfelé lehetnek majd a nappali órákban. A hőmérséklet 24°C és 29°C között várható majd a szelesebb időben.

Vasárnap a kezdeti naposabb időt nyugat, északnyugat felől felhők zavarják, többfelé lehetnek újra záporok, zivatarok, kiadós csapadékkal, viharos erejű széllökésekkel!
A hőmérséklet 25°C és 30°C között várható.

Hétfőn kezdetben még többfelé lehetnek záporok, zivatarok, majd felszakadozik a felhőzet,   kisüt a Nap. A szeles időben 24°C és 29°C között alakulnak majd a nappali maximumok.

A tegnap este érkező gyengülő zivatar Szigethalomra. Látványos zivatarok fényképezésére adottak a feltételek a következő néhány napban. (Tóth Zserald, Időinfó-Metkép)
Szombathely tegnap délután. (Jusits Gergely, Időinfó-Metkép)
Felsődobsza tegnap délután. (Palla Lénárt, Időinfó-Metkép)

Borítókép illusztráció!

Cikket készítette: Tóth Zserald