Mire számítsunk a Balatonnál?

Strandidő, vagy még várnunk kell rá?

Sokan az idei szezonban nem utaznak nagy távolságokba, az idei helyzet alaposan átformálta a nyaralási szokásainkat. Mégis akkor hova? Sokan választják a Balatont és szeretnék tudni milyen idő várható legnagyobb hazai tavunknál.

A hydroinfo.hu tájékoztatása szerint a Balaton hőmérséklete 23 fok körüli.

Reggeli órákban a levegő hőmérséklete kicsit friss lesz a keleti medencében, a nyugati részen ettől hidegebbre számíthatunk, átlagosan 14-18 fok közötti értékek közt szóródnak, javarészt napos, vagy gyengén felhős az idő, a napkeltét csupán apró lapos gomolyok zavarhatják meg. Szél szinte alig mozdul, gyenge északi szellő lengedezhet.

Balaton vasárnap reggel. Július 26-án

Délutánra a hőmérsékletek előbb a napsütésben magasra szöknek, viszont késő délutánra megjelennek a gomolyfelhők és több helyen számíthatunk erősen felhős égből gyengébb záporok, zivatarok kialakulására. Egy-egy zivatart átmenetileg kísérhet akár felhőszakadás is, a szél átmenetileg megerősödik és a hőmérséklet visszahűl a kezdeti 26-28 fokról, 24-25 fok közé. Az északnyugati szél megélénkülhet, akár erőssé is fokozódhat zivatarok térségében.

Készítette: Erdős László

Forrás: Hydroinfo