Forma-1 70. Évforduló Nagydíja (Silverstone)

Hétvégén ismét Forma-1 Silverstoneban, de most nem Brit Nagydíj néven, hanem 70. Évforduló Nagydíja.

Múlt hétvégén is ezen a versenypályán rendeztek futamot Brit Nagydíj néven, amit Lewis Hamilton nyert, izgalmas befutóval, ugyanis az utolsó kőrben bal első defektet kapott, és 3 keréken ment át a leintésnél a célvonalon. Rajta kívül az utolsó pár körben Valtteri Bottas, és Carlos Sainz is defektet kapott.

Most nézzük az előttünk álló versenyhétvégén milyen időjárás várható?!

Pénteken napos felhős időszakok váltják egymást, az első edzésen ami délelőtt 11:55-kor kezdődik 23 °C körüli hőmérséklet várható mérsékelt dél nyugati széllel. Délutáni második edzés 15:55-kor veszi kezdetét ekkor már több felhőre lesz, a hőmérséklet 27 °C köré emelkedik, az aszfalt így 45 °C körülire forrósodik.

Szombati nap hasonló időjárás várható a délelőtti harmadik szabadedzés 11:55-kor veszi kezdetét, ekkor 21 °C körüli meleg várható. A délutáni időmérőre ami 15:00-kor indul, már 26 °C köré várható a hőmérséklet.

Vasárnap a futam napján jelen számítások szerint a reggeli délelőtti órákban várható csapadék, ezért az addig felgumizott rétegeket lemoshatja a pályáról. Ami okozhat a délutáni futamra meglepetéseket a csapatoknak. A délutáni futam alá 27 °C köré emelkedhet a hőmérséklet. Ráadásul erős észak keleti szél várható.

Természetesen az M4 sport élőben közvetíti az egész hétvégét az alábbiak szerint.

1. Szabadedzés: Péntek 11:55
2. Szabadedzés: Péntek 15:55
3. Szabadedzés: Szombat 11:55
Időmérő: Szombat 14:45
Futam: Vasárnap 15:10

Készítette: Tarkó Péter