Következő 1 hét: marad a hőség (30-34 fok), hőzivatarokkal!

A következő 1 hétben is marad a meleg hazánk felett, azonban a csapadékhajlam megnő!

Az elmúlt időszakban kelet, északkeleti volt az áramlás, mely a következő napokban is megmarad hazánk felett. Így változásra nem kell számítani, ami a hőmérsékletet illeti. A reggeli 17 és 23 fok után, délutánra 29 és 35 fok köré emelkedik a hőmérséklet csúcsértéke, egy-egy helyen a bűvös forró nap (35 feletti maximum) is összejöhet.

Nem várható változás a hőmérsékletben. Forrás: wetterzentrale

Azonban csapadékügyileg már változásra kell készülni. Főként kedden, szerdán illetve a hétvégén ( akkor már egy sekély ciklonnak köszönhetően) kell számítani országszerte bárhol záporra illetve zivatarokra, ám legkisebb esély keleten, illetve az Alföldön van erre. Úgynevezett hőzivatarokra van kilátás, mely ahol kialakul, nagyjából ott is hal be. A zivatarokat főként nagy mennyiségű csapadék kísérheti a lassú áthelyeződés miatt, ám kisebb méretű jég sem kizárt!

Jól látszik hogy középső országrészben, keletihez képest jobban mocorog a csapadékgörbe. Forrás: met.hu

Fontos megjegyezni, hogy lesznek olyan helyek a következő egy hétben a konvektív csapadék szélsősége miatt, ahol egy csepp eső sem fog esni, illetve lesznek olyan helyek ahol a héten akár 50mm-nél több csapadék is eshet.

Borítókép WXCHARTS