Péntektől: berobban a kánikula, akár 33-34 fok is lehet!

Péntektől: berobban a kánikula, akár 33-34 fok is lehet!

Szerdán: Még több tájegységünkön fordulhatnak elő intenzívebb záporok, zivatarok. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti. A csúcshőmérséklet mindössze 20 és 29 fok között alakul, a tartósabban felhősebb tájakon lesz a hűvösebb.

Csütörtökön: Már egyre kevesebb helyen számolhatunk konvektív csapadékgócok megjelenésére, de északkeleten még ekkor is előfordulhatnak. A maximumok 26 és 30 fok között alakulnak.

Pénteken: Országszerte napos idő várható, lokálisan még egy-egy helyen megjelenhet hőzivatar, emelkedik a nappali hőmérséklet, már 27 és 32 fok közötti értékeket mérhetünk.

A várható hőmérsékletek péntek délután 14:00-kor.
Forrás: met.hu

Szombaton: Gyönyörű, igazi nyárias időre van kilátás, sok napsütéssel, szabadtéri programoknak kedvező időjárással. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű. Estétől már növekszik a csapadékhajlam északnyugat felől egy hidegfront hatására.

A várható hőmérsékletek szombat délután 14:00-kor.
Forrás: met.hu

Vasárnap: A hidegfront miatt nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki hazánkban, a Dunántúlon és északon 22-25 fok körül míg a délkeleti területeken 33 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk. Szórványosan már számíthatunk konvektív csapadékgócok megjelenésére.

A várható hőmérsékletek vasárnap délután 14:00-kor.
Forrás: met.hu

KészítetteMiklós Krisztián 

Borítókép: shutterstock