Hosszútávú kilátások: kezdeti napos, meleg időt zivatarok zárják a hét legvégén!

Az előttünk álló hosszú hétvégén eleinte napos, száraz időben lesz részünk, a hét utolsó napján, illetve a jövőhét elején sokfelé lehetnek záporok, zivatarok egy hidegfront hatására, ami előreláthatólag mérsékli a meleget.

Csütörtökön gyengén felhős, napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A nappali maximum hőmérséklet 25°C és 31°C között várható, az időszakonként megélénkülhet az északi, északnyugati szél.

Pénteken és szombaton bekeményít a meleg, egyes helyeken a derült, napos időben ismét megközelíthetjük a 35°C-ot!

Vasárnap hidegfront érkezik, hatására nyugatról kelet felé egyre többfelé lehetnek záporok, zivatarok, amik még a jövőhét elején is vendégünk lehetnek!

A hidegfront hatására hétfőre átmenetileg felfrissülhet a levegő!

UV-B sugárzás:

A hosszú hétvége során erős lesz az UV-index, ez az érték a 10-es skálán a 6,5- 6,8-es értéket is elérheti majd.
Így érdemes lesz a tűző napot elkerülni továbbra is 11 és 15 óra között, akiknek pedig érzékenyebb a bőrük azok használjanak minél magasabb faktorszámú napvédő krémet.

Bár mostmár augusztus második felét írjuk, és mivel egyre rövidülnek a nappalok, ezzel párhuzamosan csökken a besugárzási időtartam, így az UV-index értéke is fokozatosan ha csak nüansznyi mértékkel, de az idő előrehaladtával csökken.

Ami a folytatást illeti: jövőhét közepén újra megközelítjük a 30°C-ot, több-kevesebb napsütéssel. A jelenlegi számítások szerint jövőhét hétvégén záporok, zivatarok érkezhetnek, lehűléssel.

Marad a változékonyság: kisebb felmelegedést záporok, zivatarok szakíthatják meg!

Borítókép illusztráció!