Hétvégén: az év legmelegebb napjai várnak ránk, 36-37 fok sem kizárt!

Hétvégén: az év legmelegebb napjai várnak ránk, 36-37 fok sem kizárt!

Péntektől egyre melegebb levegő éri el hazánkat, az élénk déli, délnyugati szél kíséretében. A maximumok már 30 fok körül alakulnak.

Szombaton: Továbbra is déli, délnyugati széllel nagyon meleg levegő érkezik hazánkba, az ország nagy részén napos, fátyolfelhős idő valószínű. Azonban a közelgő hidegfront előterében északon és nyugaton már valamelyest labilisabb légtömegek érkezhetnek fölénk, némileg a nedvesség is emelkedhet, így főként ezeken a területeken késő délután előfordulhat zápor, zivatar, melyeket akár hevesebb kísérőjelenségek is követhetnek: nagy méretű jég, viharos szél és felhőszakadás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-36 fok között várható, a délkeleti megyékben 37 fok sem kizárt.

Met.hu
met.hu

Vasárnap: Kettősség lesz országunkban, a nyugati részeket már eléri a markáns hidegfront, azokon a részeken már csak 18-22 fok közötti értékeket mérhetünk, míg a keleti vidékekre továbbra is forró levegő áramlik, ott 32-26 fok között tetőzik a csúcshőmérséklet. A nyugati megyékben már záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de erről pénteken ill. szombaton írunk részletesebben!

Met.hu
met.hu

Megj: Éjjel a nagyobb városokban, tópartokon a levegő nem frissül fel olyannyira, mint az elmúlt napokban, trópusi éjszakák lehetnek (20 fok felett).

KészítetteMiklós Krisztián 

Borítókép: met.hu

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!