Holnap: az év legmelegebb napja, 35-38 fokos forróság, egy-egy akár heves zivatarral!

Holnap: az év legmelegebb napja, 35-38 fokos forróság, egy-egy akár heves zivatarral!

Hosszútávú hőmérsékleti előrejelzés:

Vasárnap várhatóan tetőzik a hőhullám, igazi forróságra készülhetünk. Már a reggeli órákban is enyhe idő valószínű, 17-25fokos hőmérsékletek lehetnek, északon és nyugaton a hűvösebb.
Napközben gyorsan emelkedik majd a hőmérséklet, erősödő déli széllel érkezik hozzánk a forró, afrikai eredetű levegő. Délutánra az ország jelentős részén 30 fok felett alakulnak majd a maximumok. Ezalól a nyugati határ környezete és hegységeink lehetnek kivételek, itt 22-27 fok valószínű.
Az Alföldön nagy területen lehet 34-36 fokos meleg, de a déli határhoz közel a 38 fokot is elérheti, esetleg meg is dőlhet a 38.2fokos melegrekord. A Vajdaságban, illetve a határhoz közeli magyar területeken a kerekített 39 fok sem kizárt.
Az ország jelentős része fölött száraz lesz a légkör, zivatar nem valószínű, ám késő délután északnyugatra egy-egy heves zivatarral számolhatunk, hiszen besodrodhatnak Ausztriából. Este a Dunántúlon máshol is kis valószínűséggel kialakulhat zivatar.

A zivatarokat felhőszakadás, nagy méretű jég (>3cm) és viharos szél kísérheti, ám a nedvesség nagyon a határon lesz, így nagyon bizonytalan.

Forróság lesz holnap délután https://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/modellek/AROME/

A mai (szombati) szupercella nagy méretű jéggel és félelmetes látvánnyal érkezett. Holnap kisebb az esélye hasonlónak.



Hétfőn megérkezik hazánkba az őszt hozó hidegfront, többfelé erős széllel, 15 fokos lehűléssel és akár heves zivatarokkal!

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!