Milyen idő várható ma?

Időjárás előrejelzés 2020.09.16-ra, szerdára

Mai reggelen az ország számos pontján 14-15 fok körüli értékeket mérhetünk. Ettől hidegebb Szabolcs- Szatmár- Bereg megye, valamint Bács- Kiskun megye homokhátságain, az Őrségben, valamint az ország északkeleti részeinek hidegre érzékeny részein lehetnek. Ott 12-13 fok körüli hőmérsékletek sem kizártak.
Legmelegebb magasabb hegyeink közelében, Baranya, Békés, valamint Pest megyékben lehetnek. Ott 18-20 fok közötti értékeket mérhetünk a reggeli órákban.

Reggel szélcsendes idő, vagy gyenge keleti szél lesz a jellemző.

Hőmérsékletek szerda reggel
Szélerősség szerda reggel

Napközben a hőmérséklet az ilyenkor megszokottól kb. 8-10 fokkal melegebben alakul, ahogy ezt az elmúlt napokban már megszokhattuk. Leghűvösebb nagyobb hegyeinkben: Bükk, Börzsöny, Mátra lehet, ott 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk. Legmelegebb Baja környékén, akár 32 fok feletti hőmérséklettel, de az ország jelentős részén újra 30 fok közelébe, vagy felé emelkednek a hőmérők higanyszálai. A légmozgás továbbra is gyenge, vagy mérsékelt marad, a Dunántúlon délkeleti szél várható, másutt változó irányú, de a Tisza- tó egy széles területén akár szélcsendes idő sem zárható ki.

Hőmérsékletek szerda délután
Szélerősség szerda délután.

Felhőzet tekintetében a déli országrészben átmeneti gomoly és fátyolfelhők képződhetnek, ezek a nap folyamán északnyugat felé haladva a Dunántúl egy jelentős részén akár a gyengén, vagy közepesen felhős értéket is elérhetik, az ország más pontjain inkább csak átmenetileg lehetnek kicsit felhősebb időszakok, csapadékra nem kell számítani.

Előrejelzésünk videós formában is elérhető. Csatornánkat szeretnénk továbbfejleszteni ezért szeretnénk megkérni Benneteket, a piros ikonra kattintva iratkozzatok fel csatornánkra, köszönjük:

Készítette: Erdős László

Borítókép: Kenézné Mária- Metkép->A ti csoportotok!