Milyen időjárás várható ma?

Időjárás előrejelzés 2020.09.23-ra, szerdára

Reggel az ország egy részén közepesen, vagy gyengén felhős idő várható, a hőmérsékletek 9 és 17 fok között szóródnak. Csapadékra a Nagykunság és Északi- Középhegység tágabb környezetében lehet számítani, elsősorban záporok formájában.

Napközben a hőmérsékletek emelkednek, de a levegő nedvességtartalma is délnyugat felől. A déli, délutáni óráktól egyre többfelé lehet számítani záporok, zivatarok kialakulására lokálisan. A csapadék súlypontja először a nyugati, délnyugati, valamint középső országrész lesz. Erősebb zápor és zivatargócokat erős, akár viharos erejű kifutószél és rövid idő alatt 15 mm-t elérő csapadék kísérheti, esetleg apró szemű jég.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére, és Budapestre
https://www.metkep.hu/figyelmezteto-elorejelzes/

A hőmérsékletek a nyugati országrészben 23-24 fok körül alakulhatnak, tartósabban záporos, zivataros területeken, ezzel szemben délkeleten akár 28 fok feletti, kerekítve 29 fokos maximum sem kizárt. Délután Budapest időjárása 16-17 óra magasságában záporos, esetleg villámlással, mennydörgéssel kísért zivataros, de még viszonylag meleg lehet.

Estére a csapadék súlypontja az északkeleti, keleti országrészbe tevődik, továbbra is várható záporok, zivatarok kialakulása, napnyugta után is. Ahol a csapadék kellőképp lehűtötte a levegőt, ott a hőmérők higanyszálai késő este már 15 fok közelébe is süllyedhetnek. Nyugat felől az ég kiderül, ez kedvez a kisugárzásnak majd másnap reggelre. A Dunától keletre eső tájakon a felhősebb, záporosabb területeken késő este még 17-20 fokokat mérhetünk, Budapest időjárása és az attól keletre eső területeken záporos, esős jellegét reggelig megtartja.

Videós előrejelzéssel is készülünk a mai nap, feliratkozásotokkal kérünk benneteket, támogassátok a csatornánkat.
Köszönjük 🙂

Készítette: Erdős László

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!