A folytatás: sok csapadék(20-50mm), nyugaton hűvös, keleten melegebb idő, majd akár komolyabb lehűlés! (Videós időjárás előrejelzés)

A folytatás: sok csapadék, nyugaton hűvös, keleten melegebb idő, majd akár komolyabb lehűlés! (Videós időjárás előrejelzés)

Az elmúlt néhány nap változékonyságát a folytatás is viszi tovább, hiszen újabb frontok és mediterrán ciklonok érkeznek hazánkba!

Hosszútávú videós időjárás előrejelzés: csapadék és hőmérséklet!

Az időjárás előrejelzés térképes alapja: WXCHARTS

Csütörtökön fokozatosan távolodik tőlünk a szerdán csapadékért felelős légörvény, és átmenetileg szárazabb levegő érkezik fölénk, szombat estig nem valószínű jelentős csapadék. Európa nyugati területein egy gyenge ciklon halad át, mely pár fokkal enyhébb levegőt szállít fölénk péntekig, majd egy erős ciklon fejlődik ki a kontinens északnyugati területei fölött, mely először szombat délután, este hidegebb levegőt hoz a magasban, bár ez elsősorban a nyugati területeken lesz érezhető. Hidegfrontja vasárnap csapadékkal érkezik, illetve az Adriai-tengeren mediterrán ciklonokat generál. Ennek következtében a vasárnap többfelé esős időt hozna, de ennek ellenére viszonylag enyhe lesz a nappal. Majd a mediterrán ciklon hétfő este érkezhet, először néhány fokkal enyhébb levegőt szállítva keletre, majd egyre hidegebb légtömegek érkezhetnek kedd estétől a hátoldali áramlás következtében. Jelenleg a haladási iránya alapján sok csapadékot hozna hazánk jelentős hányadára.
A folytatás még rendkívül képlékeny, de átmenetileg néhány fokkal visszaeshetnek a hőmérsékleti értékek!

Szerdán látszik az 1500m-es magasságban történő hőmérséklet változás mértéke. A kék szín a hőmérséklet hűlésére utal.


Részletesen:

Pénteken hajnalban felszakadozik a felhőzet, a szél mérséklődik. Hűvös lesz a reggel és többfelé pára képződhet. 6 és 12 fok között várhatóak a minimumok.
Napközben változóan felhős, napos időszakok váltogatják majd egymást, csapadék nem lesz. A szél mérsékelt marad. Napközben 15 és 20 fok között alakulnak a hőmérsékletek.

Reggel
Délben


Szombaton a péntekihez hasonló idő valószínű, csapadék nem lesz és a szél is gyenge marad. A minimumok 8 és 12, a maximumok 17 és 22 fok között várhatóak.

Reggel
Délben

Vasárnap már kettősség valószínű hazánkban, ugyanis nyugaton több lesz a felhő, az északnyugati szél erős lehet és csapadék is kialakulhat a nap második felében. Keletebbre változóan felhős idő lesz mérsékelt légmozgással. Majd este csapadékmező érkezhet és sokfelé eleredhet az eső. A minimumok 8 és 16, a maximumok 12 és 23 fok között várhatóak.

Reggel
Délben (Megj.: a többi modell ekkorra valamelyest melegebbet vár, ezért szerepel az előrejelzésben magasabb érték, mint a térképen.)
Kora este csapadék
Késő este csapadék

Hétfőn napközben átmeneti szünet után újabb csapadékzóna érkezik, mely nagy területen okozhat jelentős csapadékot. A szél többfelé erős lesz. Hűvös idő valószínű, legfeljebb a keleti tájakon lehet 20 fok körüli a maximum, máshol 10-16 fok között oszlanak majd meg a hőmérsékletek. Ekkor nagy területen hullhat jelentős mennyiségű eső (keddet beleértve).

Reggel
Délben
Még hajnalban eshet az eső
Majd éjszaka újabb adag jön

Kedden még sokfelé eshet az eső, majd fokozatosan felszakadozik a felhőzet estétől, az északnyugati szél erős marad és hűvös, őszi napunk lehet. Keleten 15-16 fok, máshol általában 12 fok körül, az alatt várhatóak a maximumok.

Reggel
Délben
Csapadék délben
Csapadék este

Akár 30-50mm eső is hullhatna ebben a néhány napban:

Időjárás előrejelzés
Térkép: WXCHARTS

A folytatás még meglehetősen bizonytalan, ám egyelőre több fokkal hűvösebb, átmenetileg kevésbé csapadékos időt ígér. A folyamatosan frissülő előrejelzésekért kövessétek oldalunkat!