Hosszútávú kilátások: eleinte fagyhat, majd kettősség: hideg, ködös, kontra 20-22 fok, napsütés! (Animációs időjárás előrejelzés)

Hosszútávú kilátások: eleinte fagyhat, majd kettősség: hideg, ködös, kontra 20-22 fok, napsütés! (Animációs időjárás előrejelzés)

Térségünket fokozatosan elhagyják a frontok és ciklonok, és átmenetileg szárazabb, ám szeles időjárás lesz a Kárpát-medencében. Az északi folyók áradnak, így nem árt egy kis szünet!

Hosszútávú hőmérsékleti animációs időjárás előrejelzés:

Az animációs időjárás előrejelzés alapja: WXCHARTS

A ciklonok és frontjaik néhány napra mellőzik térségünket és átmenetileg nyugodtabb idő valószínű. Eleinte egy távolodó ciklon hidegszektorának köszönhetően hideg levegő áramlik fölénk, így a változóan felhős idő ellenére hűvös nappalok lesznek és az éjszakák is néhol fagyosak.
A hét közepétől fokozatosan északkelet felé távolodik és egy atlanti ciklon áramlása lesz a domináns. Európa középső területei fölött egy magy kiterjedésű anticiklon épül ki és a fent említett ciklon előoldali áramlása melegebb légtömegekeket szállít felénk.
A melegedés az ország jelentős részén erős széllel jár majd, ám északon és északkeleten mérsékelt, gyenge marad a szél. Sajnos a keveredés hiányában a magasban felhalmozódó meleg levegő és az alacsonyabb szinteken kialakuló hidegpárna tipikus őszi ködös időszakot sejtet. Jelentős megoszlás lesz hazánkon belül, hiszen míg délen napos, változóan felhős idő lesz, erős széllel és 18-22 fokkal, északon tartós köd is lehet, nyugodt, ám hűvös idővel!
A folytatásban visszatérhet a változékony időjárás, újabb csapadékkal!

Részletesen:

Vasárnap sokfelé szeles idő valószínű, még az északnyugati, nyugati szél lesz élénk, erős. Hűvös, késő őszi napunk lesz, leginkább a középső területeken, Duna-Tisza közén lehet hosszabb napsütés. Máshol borúsabb időjárás lesz.
A maximumok 6 és 16 fok között várhatóak.

Délben

Hétfőn hajnalra mérséklődik a szél és kiderül az ég. Országszerte hűvös, már-már hideg reggel lesz és főként északon, északkeleten fagyhat is.
Napközben ismét szeles, de naposabb idő valószínű. Még mindig őszies időnk lesz, 8 és 16 fok körüli értékekkel.

Reggel
Délben

Kedden hajnalban a hétfőihez hasonló hőmérsékletek lesznek, majd napközben fokozatosan az északnyugati szél délire fordulhat. Eső nem lesz, napsütés hosszabb-rövidebb időszakokra bárhol lehet. A maximumok 8 és 18 fok közé esnek.

Reggel
Délben

Szerdán hajnalban nyugaton már több fokkal enyhébb lesz a levegő, 10-14 fok, északabbra marad a hűvös, 1-8 fok.
Napközben az északi részeket leszámítva sok napsütés lesz, erős lesz a déli szél, sőt a Bakonyban viharos lehet. Északon tartósan ködös idő lesz. Délen 16-19 fok, északon 6-9 fok, a köztes területeken 13-18 fok körül valószínű a maximum.

Reggel
Délben

Csütörtökön hajnalban 10-16 fok valószínű, északon 4-7 fok, majd napközben a szerdaihoz hasonló időjárás várható és a hőmérséklet eloszlás is egyezhet. A maximumok 8 és 22 fok között várhatóak.

Reggel
Délben

Pénteken már egy érkező front miatt több lehet a felhő, ám még várhatóan a hőmérsékletek az előző napokhoz hasonlóan alalulnak, és majd a hétvégén érkezik az újabb csapadék, lehűléssel.

Reggel
Időjárás előrejelzés
Délben

Az időjárás előrejelzés térképei: WXCHARTS