Rövidesen ónos eső, de északkeleten havazhat, akár kifehéredhet a táj átmenetileg!

Rövidesen ónos eső, de északkeleten havazhat, kifehéredhet a táj átmenetileg!

Már a főváros térségében és az északi országrészben hamarosan gyenge szitálás, ónos szitálás kezdődik. Mivel a hőmérséklet már fagypont alatt van sokfelé, ez ráfagyhat a tereptárgyakra.
Az igazi, nagyobb mennyiségű csapadék azonban hajnalban érkezik, ekkor a melegfront által a magasban megenyhül és nagyjából a Győr-Békéscsaba és a Zabar-Debrecen vonal között, illetve később a Dunántúlon is ónos eső kezdődik. Ennek köszönhetően síkos útszakaszokra készülhetnek a közlekedők kora reggel! Napközben már kevesebb helyen eshet!

Északkeleten azonban a magasban nem érkezik meleg levegő, így ott a teljes légoszlop fagypont alatti hőmérsékletekkel bír és valószínűleg a csapadék elér oda. Reggelig havas eső, sőt havazás is lehet, akár kisebb lepel is képződhet. Ez a Zabar-Debrecen vonaltól keletre lehet aktuális. A Zemplénben lepel-2cm hó sem kizárt, bár nagy havazásra nem kell számítani, nem lesz jelentős csapadék. A modellek annyiban eltérnek, hogy a csapadék érkezését különbözően várják, amitől nagyban függ, hogy lesz-e megmaradó hó.

Havazhat
1500m magasságban, és az emagramm alapján a többi légrészben is fagypont alatti lesz a hőmérséklet az északkeleti csücsökben. WXCHARTS