Vasárnap akár többfelé havazhat!

Vasárnap akár többfelé havazhat!

Frissítés: Szombaton érkezik!

Vasárnap északkelet felől egy hidegcsepp közelíti meg kétségünket, melynek következtében nagy adag hideg szakad le északról. A hideg levegő mellett némi csapadék is társulhat hozzá, sőt több modell pedzegeti az Adrián képződő mediterrán ciklon csapadékának fölénk húzódását is.
Bár még egyelőre területi jelleggel nehéz lenne megmondani, hogy mennyi hó fog esni, vagy egyáltalán esik-e majd, annyi látszik, hogy jók az esélyek főként az északi országrészben.
Máshol a mediterrán ciklon által szállított melegebb levegő beleszólhat a csapadék halmazállapotába.

A magasban hideg lesz az ország jelentős részén, de napközben délen, délkeleten még eső esne, mert fagypont felett alakulna a hőmérséklet talajon és a magasban is.

Összességében északon néhány centi megmaradó hó hullhat, de az Alföldön sincs kizárva. A mediterrán ciklon és a hidegörvény elhelyezkedése a modelleken folyton változik, így egyelőre a lehűlés az valószínű, kisebb havazás, hózáporok jó valószínűség mellett alakulhatnak ki északon, de a kiterjedtebb havazás esélye is növekszik! (A GFS modell kevésbé csapadékos, de növekszik a fáklya diagrammon a csapadék.)

Vasárnap havazhat
Térkép: WXCHARTS

Jövőhéten is érkezhet hó!

Borító: 24.hu