Csütörtökön 80-110km/h-s szélvihar, napokig viharos szél lesz!

Csütörtökön 80-110km/h-s szélvihar, napokig viharos szél lesz!

A hét közepéig is sokszor megerősödhet a szél, ám az igazi “nagyágyú” csütörtökön érkezhet.
Ekkor egy mediterrán ciklon rántja ránk a sarkvidéki hideget, ami órákon belül közel 20 fokkal hűti le a levegőt és megindítja az igazi zord sarkvidéki hideget. Szélvihar kíséri a frontot. Péntek délelőttig jelentősebb hó is hullhat. Erről az alábbi szövegrészre kattintva bővebben is olvashatnak!

Csütörtökön 80-110km/h-s szél rongálhat!

A front érkeztével hajnalban északnyugat felől viharossá fokozódik az északnyugati szél, ami napközbeni már szinte országszerte erős, viharos lesz. Egyedül az Északi-középhegység árnyékában lehet egy hosszú sáv, ahol nem lesz erős a légmozgás. A Dunántúlon, a Bakonyban, Budai-hegyekben és a Pilisben, valamint a Balaton térségében és az Északi-középhegység csúcsain, akár 100-110km/-t elérő lökések is lehetnek, melyek nagyobb károkat is okozhatnak, ráadásul a hóból nagyobb torlaszokat is épithet.

reggel
110km/h szélvihar
délután 1 óra
Késő délután

Pénteken és szombaton is viharos szél lesz, -15, -18 fokos éjjeli hideggel!

Pénteken és szombaton már egyre kevésbé van esélye a csapadéknak, legfeljebb kisebb mennyiségű hó hullhat, ugyanakkor a szél továbbra is erős, főleg a Dunántúlon és a Duna-Tisza közének déli felén viharos lesz. Ezeken a területeken 70-80, esetleg 90km/h-s lökések is lehetnek, melyek a lehullott havat hordhatják.
Zord idő lesz, hiszen éjszaka -10, -15, a fagyzugos helyeken, akár -20 fok alatti hőmérsékletek lesznek és nappal is jellemzően -5 fok alatti hideg lesz!

Péntek
Szombat

Térképek: OMSZ

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!