A havazás miatt helyenként akadozik az áramszolgáltatás!

Nógrádban több településen nincs áram a havazás miatt!

Nehezen járható utak, a fás, erdős területeken az úttestre hulló faágak, kidőlt fák nehezítik a közlekedést több helyen is! A csúszós, jeges utak mellett a vezetékeket is erősen megterhelte a rájuk rakódó jég, és hó, emiatt, és a kidőlő fák miatt Nógrád megyében több településen jelenleg nincs áramszolgáltatás, de Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is akadozik az áramszolgáltatás.

Az erős szél könnyen töri a havazás által megterhelt ágakat, fákat.
A havazás, szélviharral együtt komoly károkat tud okozni a közművekben!
Térkép: MetKép/Tarkó Péter

Nógrádban négy településen, mintegy 2500 fogyasztási helyen van jelenleg is áramszünet, a szakemberek dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta, hogy reggelig csaknem 100 helyre riasztották országosan a tűzoltókat. Többnyire letört ágak, kidőlt fák okoztak gondot, illetve elakadt, árokba csúszott járműveket mentettek.
Arra kérték az autósokat, hogy csak akkor induljanak útnak, ha az elkerülhetetlen és vigyenek magukkal tartalék ruhát, enni és innivalót, hogy akár hosszabb ideig való várakozás esetén is biztosíthassák saját ellátásukat.

Borítókép: MTI/Balázs Attila