Hosszútávú előrejelzés: 15-20 fok után 5-10 fokos lehűlés, hó sem kizárt északon!

Hosszútávú előrejelzés: 15-20 fok után hó sem kizárt a hétvégén északon!

A következő napok meleg időjárását hétvégén markáns hidegfront válthatja le!

Az átlagnál hidegebb lesz a hétvégén:

Hosszútávú videós előrejelzés:

Az előrejelzésben használt térképek: wxcharts

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!❤👇

Átfogó európai előrejelzés:

Európa középső és déli felén nagy kiterjedésű anticiklon helyezkedik el, ami nyugodt, eseménytelen időt eredményez. A kontinens északabbi részein szintén anticiklon van jelenleg, ám ott sarkvidéki hideggel fűszerezve.
Nyugaton, északnyugaton ciklonok örvénylenek. Az Atlanti-óceánon található viharciklon előoldalán meleg levegő érkezik még napokig, így ahol nem ködöl be, ott 15-20 fokos kellemes időnk lesz.

Az átlagnál 10-12 fokkal melegebb idő sokfelé
Csapadékviszonyok

A ciklonok egyre inkább beveszik majd Európa északi részeit is, hiszen a Spanyoloknál egy anticiklon kiszorítja őket a délnyugati területről. Szombaton egy ilyen északi ciklon hidegfrontja éri el hazánkat, ami rövid időre az átlagnál hidegebb időt hoz majd, szelet és egy kevés csapadékot is. Ezt követően újabb anticiklon érkezik, néhány nap enyhüléssel, amit a hét második felében újabb, akár télies fordulatot hozó lehűlés követhet!

Az átlagnál 4-5 fokkal hidegebb lesz

Részletes előrejelzés:

Szerdán hajnalban többfelé képződhet pára, köd. Erre a legnagyobb esély az ország északi felén, az Alföld középső és keleti területein, valamint a Dunántúl nyugati és északi részein van. Itt tartósabb köd alakulhat ki. Napközben ismét sokfelé süthet a nap, a szél mérsékelt marad. Reggel -3, 2 fok, délután 7 és 20 fok között alakulnak a hőmérsékletek.

Csütörtökön és pénteken a szerdaihoz hasonló időnk lesz. Reggel azonban nagyobb területen képződhet köd és nappal is többfelé maradhat meg. A minimumok -3 és 3 fok, a maximumok 4 és 17 fok között lesznek.

Szombaton hidegfront érkezik. Ennek köszönhetően megélénkül az északi szél és feloszlik a köd. Csapadék főként északon lesz, ott zápor, esetleg kis eséllyel zivatar is kialakulhat, és a hegyekben a csapadék akár havas esőbe, hóba válthat átmenetileg. Délután a Dunától keletre kialakulhat egy-egy zápor. A minimumok -2 és 5 fok, a délutáni hőmérsékletek 2 és 11 fok között lesznek.

Hosszútávú előrejelzés 20 fok lehűlés hó

Vasárnap hűvös lesz a hajnal. A derült, szélcsendes tájakon, főként a Kiskunság,  Bakony és az Északi-középhegység térségében -5, -8 fok is lehet. Máshol  -4 és 2 fok közötti. Napközben változóan felhős idő lesz, több órás napsütéssel. Néhol gyenge zápor, hózápor előfordulhat. A maximumok 2 és 8 fok között lesznek.

A hosszútávú előrejelzés hőtérképei: wxcharts

Előrejelzési térképek: Metkép