Milyen idő lesz ma

Milyen idő lesz ma? Cikkünkből megtudja!

Köszönjük, ha a piros “YouTube” ikonra kattintva feliratkozásoddal segíted munkánk!❤👇

A mai időjárás nem éppen a tavaszias jellegek jegyében fog telni, talán csak a légmozgás idézi majd a tavaszt. Erős, viharos szél fog fújni ugyanis, északnyugaton, ész északkeleten akár 80km/h feletti széllökések is lehetnek, a viharos szél faágakat törhet le, és megbonthatja a tetőket is, óvatosan közlekedjünk!

Milyen idő lesz ma? Elsősorban szeles!
Térkép: MetKép/Tarkó Péter

Felhőzet tekintetében is lesz némi tavaszias jelleg, a Dunántúlon naposabb időre van kilátás, melyet csak a késő délelőtti óráktól megerősödő gomolyfelhőzet zavar, amiből helyenként eső, a magasabb területeken havaseső, hódara, és hózápor is lehet.
A Dunától keletre azonban zárt felhőzet alakul ki a déli órákra, így ott csak néhány órás napsütés lehet, elsősorban a reggeli, délelőtti időszakban.

Egy összeáramlás mentén a Tisza széles sávjában lehetnek záporok, havas eső záporok, de hullhat hódara, és a magasabb területeken hó is lehet a mai napon. Nem épp tavaszias jelleget kölcsönözve az időjárásnak.

Hőmérsékletek tekintetében is elmaradunk a tavasziastól, mindössze 8 és 10 fok között várható a maximum, de északon 5 fok körüli csúcshőmérsékletek lesznek.

Ez is érdekelhet!  Csütörtökön már több lesz a napsütés, de még elvétve lehet záporeső