Milyen idő lesz ma?

Milyen idő lesz ma?

A tegnapi borongósabb, záporos, hózáporos, szeles nap inkább február, mintsem március érzetét adta, de ma már kicsit jobb idő lesz, melegedés kezdődik!

Lássuk a részleteket!
A kora hajnalban beállt minimum hőmérsékletek sajnos még mindig rendkívül alacsonyak voltak többfelé, a Dunától keletre sok helyen fagyott, illetve a Dunántúl kisebb körzeteiben szintén volt fagy.
A leghidegebb a Kecskemét-Nyíregyháza vonal széles sávjában volt, itt átlagosan -5 fokot mutattak a hőmérők, de a Kiskunságban, és északkeleten -8, -9 fokig süllyedt a levegő hőmérséklete.

Térkép: MetKép/Tarkó Péter

Jelenleg az ország nagy része felett felhőtakaró húzódik, ez sajnos napközben sem fog teljesen feloszlani. A légmozgás jelenleg enyhe, és várhatóan nem is fog megerősödni, csak délkeleten, illetve a Bakonytól északra lehet élénk az északi szél.

Napközben változóan felhős időre számíthatunk, a nyugati határ környékén, illetve keleten több napsütéssel, északon azonban egész nap borongós, erősen felhős idő várható.

A maximumok 10 és 15 fok között alakulnak, északon, északkeleten az alacsonyabb értékekkel, délnyugaton pedig 15 fok körüli léghőmérséklet várható.
Északon egy-egy jelentéktelen zápor kialakulhat, máshol kicsi a csapadék valószínűsége.

Ez is érdekelhet!  Pénteken is folytatódik a hűvös, változékony idő