Rekordhideg lehet az éjszaka!

Nagyon hideg éjszakánk lesz, holnapra virradóra erős, országos fagy várható!

Az elmúlt napokban igazi, télies időjárásunk volt, a sarkvidéki eredetű hideg azonban most került nyugalomba, ma éjjel már semennyi átkeverést nem fog biztosítani a szél.
Mivel a holnapi napra vonatkozó minimum hőmérsékleti rekord -10,4fok, amelyet Zabarban mértek 2002-ben, így könnyen elképzelhető, hogy a hajnal új rekordot szül!
Ugyanerre a napra vonatkozó melegrekord pedig Szegeden született, 1939-ben, ekkor 30,2 fokot mértek az alföldi város belterületén.

Nagyon hideg éjszakánk lesz, holnapra virradóra erős, országos fagy várható!
Térkép: MetKép/Tarkó Péter


A légmozgás igen gyenge lesz, és a felhők is feloszlanak az éjszaka, így januárt idéző hőmérséklet várható kora reggelre. Északon -10 fok alá is zuhanhat a hőmérők higanyszála, de a Kiskunságban is -10 fok körül mérhetünk kora reggel. Az ország nagy részén pedig -3; -5 fok között fog alakulni a hajnali minimum hőmérséklet, ezek az értékek ebben az időszakban rendkívül hidegnek számítanak.

A jövő héten végre melegedés kezdődik, de kedden ismét erős hidegfront éri el az országot, komoly lehűlést, és egyelőre bizonytalan halmazállapotú csapadékot hozva.