Viharvadászat az Alföldön! – Élő bejelentkezés!

Viharvadászaink az Alföldön tevékenykednek, élőben jelentkeznek!

Ma a déli órákban hidegfront érte el hazánkat, és a frontvonalon, valamint a front előterében záporok, zivatarok alakultak ki. A nagy eséllyel rendszerbe szerveződő zivatarok miatt viharvadászaink az ország több pontják is várták az érkező zivatarok. Egyik csapatunk az Alföld északi részére utazott, hogy ott fogja meg az erősebb cellákat.

Előreláthatólag ott, és kisebb valószínűséggel a nyugati területeken lehetnek ma erősebb zivatarcellák, így erőinket is ezek szerint összpontosítottuk. Kiemelten jelenleg a Kétpó-Tiszafüred széles vonala látszik eredményesen vadászhatónak.

Viharvadászaink a piros vonallal kijelölt területen tevékenykednek.
Térkép: MetKép/Tarkó Péter

A zivatarok intenzív csapadék, és a kiemelt területeken akár nagyobb szemű (1-3cm) jég, illetve viharos szél kísérheti! Érdemes az autókkal fáktól, épületektől távolabb parkolni, vagy fedett helyre állni.
Ha más is viharvadászainkhoz hasonlóan kergeti a zivatarokat, arról a képeket szeretettel várjuk csoportunkba! Elsősorban vigyázzatok magatokra, hiszen a villámcsapás komoly következményekkel jár, és akár halálhoz is vezethet! Ha nyílt terepen ér benneteket a vihar, távolodjatok el a fémtárgyaktól, és fáktól, és zárt lábbal gugoljatok le, ez a legbiztonságosabb testhelyzet.