Rekkenő hőség: (közel 40fok), csütörtökön: hidegfront, lehűlés, károkozó zivatarok!

Rekkenő hőség (35-38fok), csütörtökön hidegfront, lehűlés, károkozó zivatarok!

A következő napokban tovább melegszik az idő, a hét közepén közel lehetünk a 40 fokhoz, majd csütörtökön heves viharokkal hidegfront érkezik.

Hétfő: Általában napos, gomolyfelhős idő várható, az Északi-középhegység térségében elszórt záporokkal, zivatarokkal. A délies légmozgással melegebb levegő érkezik, a legmelegebb órákban 29 és 35 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk, Dunántúlon lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb.

Rekkenő hőség: (közel 40fok), csütörtökön: hidegfront, lehűlés, károkozó zivatarok! 2
A várható hőmérsékletek hétfőn.

Kedd: Az ország nagy részén ragyogó nyárias időre számíthatunk, csupán az Északi-középhegység környékén lehet erőteljes gomolyfelhő képződés, itt előfordulhat egy-egy zápor, zivatargóc. A maximumok 31-37 fok között alakulnak.

Szerda: A Balatontól keletre lehet több napsütésre számítani, az Alpokalján és északon záporok, zivatarok tarkíthatják a nyárias meleget. A csúcshőmérsékletek 29-38 fok között tetőznek, délkeleten lesz a legmelegebb.

Rekkenő hőség: (közel 40fok), csütörtökön: hidegfront, lehűlés, károkozó zivatarok! 3
A várható hőmérsékletek szerdán.

Csütörtökön: Hidegfront érkezik északnyugat felől, melynek hatására többfelé alakulhat ki heves zápor, zivatar, akár károkozással is, erről a következő napokban részletesebben beszámolunk!

A hétvégére: Megszűnik az országos hőség. Hűvösebb és csapadékosabb időjárás körvonalazódik.

Borítóképünk illusztráció! Forrás: https://aaxelinsurance.com/