Jövő hét: újabb hőhullám, akár 40 fok, heves viharok!

Jövő hét: újabb hőhullám, akár 40 fok, heves viharok!

Pénteken hidegfront érkezik heves zivatarokkal, ám tartós és kiadós lehűlést nem hoz, csupán 28-33 fok köré hűti szombatra a levegőt. Vasárnaptól újabb melegedés veszi kezdetét, ami a hét közepéig tarthat, ekkor újabb hidegfront jön.
Szombaton és vasárnap is kialakulhatnak zivatarok, előbbi nap főleg a Dunától keletre, vasárnap bárhol lehet. Ezeket felhőszakadás, kis méretű jég és viharos erejű szél kísérheti. Míg szombaton 26-33 fok lesz, vasárnap már szinte országszerte 30 fok fölött alakulnak a csúcsok, délen, délkeleten 33-35 fok is lehet.
Hétfőn tovább melegszik a levegő és kevesebb lesz a felhő. Legnagyobb eséllyel az ország északi felén lehet zivatar a korábbi napokhoz hasonló jelenségekkel. A maximumok 33-38 fok között alakulnak majd.
Kedden a hidegfront előtt a Tiszántúlon extrém forróság lesz, akár 38-40 fok is lehet. A Dunántúlon már a hidegfront érezteti hatását, ott csak 26-31 fok lesz. Zivatarok többfelé kialakulhatnak nyugatról kelet felé haladva és akár heves szupercellák is lehetnek nagy méretű jéggel, viharos erejű kifutószéllel!

Jövő hét hőhullám zivatar
Keddi maximumok elérhetik a 38-40 fokot akár

Szerdán az ország keleti részén még kitarthat a forróság, a front megtorpan, ám nyugaton néhány nap erejéig hűvösebb lesz. Zivatarok továbbra is kialakulhatnak.

térkép: wxcharts