Erős melegedés a lehűlés előtt!

Erős melegedés a lehűlés előtt!

A következő 2 napban tovább erősödik a felmelegedés, 20 fok feletti maximumok várhatóak!

Egy nagy kiterjedésű ciklon mélyült ki melynek jelenleg előoldalán, a ciklon melegszektorában tartózkodunk. Ez a légörvény afrikai eredetű meleget szállít Európa belsejébe, aminek köszönhetően több fokkal az átlag fölötti értékeket mérhetünk. Ahogyan a meleg levegő egyre nagyobb teret nyer, a déli, délkeleti szél is jelentősen megerősödik! A felmelegedés csúcspontja csütörtökön várható, ekkor országszerte 20 fok feletti értékekre számíthatunk.

Erős melegedés a lehűlés előtt!
Az ECMWF modell 2 méteres magasságra jelzett hőmérsékleti értékei. Várhatóan néhány fokkal még ennél is melegebb lesz!
Forrás: OMSZ

Lássuk részletesen:

Szerdán már kora reggel sem várható fagy, 5 és 8 fok közötti értékekre ébredünk, majd napközben 16, 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a déli határ mentén, valamint nyugaton lesz a legmelegebb, északon, északkeleten hűvösebb. Késő estére 10, 15 fok közötti értékekre hűl a levegő. Napközben felhőátvonulásos, erősen felhős idő várható, a déli szél megerősödik.

Csütörtökön is enyhe lesz a reggel, azonban erős, helyenként viharos déli, délnyugati széllel! Kora reggel 10, 15 fok körüli értékeket láthatunk hőmérőnkön, majd erőteljes melegedéssel délután országszerte 20-22 fok között tetőzik a meleg. A legmelegebb délnyugaton lesz, itt megközelítheti a hőmérséklet a 23-25 fokot, közel lesz a nyári nap értéke (25 fok).
Délután észak, északnyugat felől megérkezik a hidegfront felhőzete, egyre többfelé várható záporeső, az esti órákig inkább még csak északon, északnyugaton.

Borítókép: Wxcharts.com