Péntektől télies fordulat: eső, néhol havazás, jövő héten akár kiterjedt havazás!

Hosszútávú előrejelzés: mediterrán ciklonok!

Jelentős változás következik az időjárásunkban! Péntektől csapadékossá fordul időjárásunk, mediterrán ciklon(ok)nak köszönhetően. Azonban ezen a napon az országunkban kettőség várható: még nyugaton havas eső, havazás várható, addig délkeleten akár 10 fok sem kizárt, sőt akár még egy-egy zivatarra is esély mutatkozik.

Nyugaton a hegyekben akár 5-15cm hó sem kizárt! Forrás: Wxcharts

Szombaton és vasárnap is marad a csapadékos időjárás, azonban enyhébb lesz felettünk a péntekihez képest a magasban a hőmérséklet, így ezen a napon a nyugati határ magasabban fekvő helyei kivételével inkább esőre, záporra kell készülni!

Forrás: Met.hu/ ECm modell

Jövő héten azonban jelen állás szerint a hideg levegő eljuthat a keleti országrész felé is, így hétfő estétől akár ott sem kizárt havas eső, látványhavazás (amennyiben a hideg érkezése előtt nem fogy el a csapadék, ami ilyenkor gyakori szokás sajnos)

Átmeneti csapadékszünet után ( kedd délután, szerda) csütörtöktől újra csapadékosabbá fordul időjárásunk, mely a péntektől- keddig terjedő időszakéhoz képest hidegebb lehet, így akár ekkor komolyabb hóhelyzet sem kizárt, ám ez meglehetősen bizonytalan.

Jól látható hogy jövő hét második felében akár kiterjedt havazásra is esély van. Erről a következő napokban friss információkat adunk!

A következő 7-10 napban egyes helyeken akár 30-40mm csapadék is leeshet, de országos átlagban 20mm környéki mennyiség néz ki az említett időszakra vetítve.

Borítókép: Wxcharts