Péntektől télies fordulat: eső, néhol havazás, jövő héten akár kiterjedt havazás!

Hosszútávú előrejelzés: mediterrán ciklonok!

Jelentős változás következik az időjárásunkban! Péntektől csapadékossá fordul időjárásunk, mediterrán ciklon(ok)nak köszönhetően. Azonban ezen a napon az országunkban kettőség várható: még nyugaton havas eső, havazás várható, addig délkeleten akár 10 fok sem kizárt, sőt akár még egy-egy zivatarra is esély mutatkozik.

Péntektől télies fordulat: eső, néhol havazás, jövő héten akár kiterjedt havazás! 2
Nyugaton a hegyekben akár 5-15cm hó sem kizárt! Forrás: Wxcharts

Szombaton és vasárnap is marad a csapadékos időjárás, azonban enyhébb lesz felettünk a péntekihez képest a magasban a hőmérséklet, így ezen a napon a nyugati határ magasabban fekvő helyei kivételével inkább esőre, záporra kell készülni!

Péntektől télies fordulat: eső, néhol havazás, jövő héten akár kiterjedt havazás! 3
Forrás: Met.hu/ ECm modell

Jövő héten azonban jelen állás szerint a hideg levegő eljuthat a keleti országrész felé is, így hétfő estétől akár ott sem kizárt havas eső, látványhavazás (amennyiben a hideg érkezése előtt nem fogy el a csapadék, ami ilyenkor gyakori szokás sajnos)

Átmeneti csapadékszünet után ( kedd délután, szerda) csütörtöktől újra csapadékosabbá fordul időjárásunk, mely a péntektől- keddig terjedő időszakéhoz képest hidegebb lehet, így akár ekkor komolyabb hóhelyzet sem kizárt, ám ez meglehetősen bizonytalan.

Péntektől télies fordulat: eső, néhol havazás, jövő héten akár kiterjedt havazás! 4

Jól látható hogy jövő hét második felében akár kiterjedt havazásra is esély van. Erről a következő napokban friss információkat adunk!

A következő 7-10 napban egyes helyeken akár 30-40mm csapadék is leeshet, de országos átlagban 20mm környéki mennyiség néz ki az említett időszakra vetítve.

Borítókép: Wxcharts

Ez is érdekelhet!  Nyugaton borult, keleten naposabb szombat!