Ónos eső: akár a legmagasabb (piros) riasztás is érvénybe léphet!

Ónos eső: akár a legmagasabb (piros) riasztás is érvénybe léphet!

HavazásA Salgótarján-Debrecen képzeletbeli széles vonalától északra számíthatunk leginkább hóra, ezeken a részeken akár 5-15 cm hó is összegyűlhet vasárnap reggelig, kiemelten a Zemplénben és a Bükkben, tehát karácsony első estéje fehéren telhet. Másutt leginkább az ónos eső, eső fog dominálni!

Lillafüred nem sokkal ezelőtt:

Ónos eső
MetKép
További havazás várható!

Ónos eső: Vasárnap virradó éjjel a déli országrészben is egyre inkább fagypont alá csökken a hőmérséklet tehát az esőt ott leginkább ónos eső, havas eső váltja fel. Az éjféli, hajnali óráktól több miliméter ónos eső valószínű (kiemelten a Kaposvár-Szolnok széles sávjában), akár extrém mennyiségben is. Rendkívüli időjárási esemény van kibontakozóban, tehát ha nem muszáj, NE INDULJUNK útnak!! Vastag jégpáncél képződhet a tereptárgyakra, utakra! Mindenki vigyázzon magára / másokra!

Ónos eső
Akár extrém helyzet is kialakulhat! MetKép

Több megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes az ónos eső miatt, de az OMSZ úgy nyilatkozott, hogy a nagy bizonytalanság ellenére akár a legmagasabb, piros riasztás is érvénybe léphet majd.

Az időjárási helyzetben rejlő nagy bizonytalanság miatt akár piros riasztás is kiadásra kerülhet.” – nyilatkozták a hivatalos figyelmeztető előrejelzésükben.

Ónos eső
Több déli megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes! met.hu

Borítókép illusztráció, forrás: MTI