Ma: többnyire felhős idő, este újabb csapadék érkezhet!

Többnyire felhős idő, este újabb csapadék érkezhet!

Kedd délelőtt

Délelőtt folyamán többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, csak északkeleten, és a keleti határ mentén vékonyodhat el a felhőtakaró. A Dunántúlon élénk lesz a délkeleti szél, északnyugaton időnként erős lökések is előfordulhatnak.

A hőmérséklet általában -2 és +4 °C között alakulhat. Az északkeleti megyékben lesz a hidegebb, délnyugaton pedig az enyhébb idő.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter

Kedd délután

Túlnyomóan erősen felhős, borult lesz az ég. A középső országrész és a déli tájakon kisebb eső, gyenge ónos eső már előfordulhat. A délkeleti szelet a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik.

A hőmérséklet délután 0 és +4 °C között alakulhat.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter

Kedd késő délután/estétől

A késő délutáni, esti óráktól az Alföld északi részén és a főváros és környékén már előfordulhat ónos eső. A térképen lilával jelölt területeken ónos eső, fagyott eső, havas eső, átmeneti havazás sincs kizárva. Az Északi-középhegység térségében is előfordulhat ónos eső a magasabban fekvő részeken havazás sincs kizárva. A kékkel jelölt területeken többnyire havazhat, de itt sincs kizárva átmeneti ónos eső. Az esti óráktól nyugat felől egy csapadékzóna is eléri hazánkat, ami várhatóan a nyugati országrészben zömében esőt fog okozni.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter